Wethouder Werner van Damme doet diesel en benzine in de ban.
Wethouder Werner van Damme doet diesel en benzine in de ban. (Foto: gemeente Rijswijk)

Wagenpark gemeente Rijswijk wordt elektrisch en hybride

De gemeente Rijswijk zet de volgende stap in het realiseren van gezonde groei in de stad. De gemeenteraad heeft dinsdag 18 april ingestemd met het voorstel voor duurzame vervanging van het wagenpark van de gemeente.

De afgelopen jaren zijn al stappen gezet om het bestaande wagenpark te verduurzamen. Zo wordt er geen gebruik meer gemaakt van diesel en benzine. In de komende jaren investeert de gemeente verder in elektrische en hybride voertuigen. Het doel is om de CO2 uitstoot te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

In het coalitieakkoord van de gemeente Rijswijk wordt veel aandacht besteed aan gezonde groei. De gemeente wil een groene en duurzame stad creëren waar het goed wonen, werken en leven is. Het vervangen van het wagenpark is een belangrijke stap in deze richting.

Logische stap

Wethouder Werner van Damme is daarom blij dat de gemeenteraad ingestemd heeft met het voorstel: "Het vervangen van het wagenpark is een logische stap in de richting van een duurzame toekomst. Het is een voorbeeld van hoe we als gemeente onze ambities voor gezonde groei in de praktijk kunnen brengen.”

Veertig voertuigen

Het wagenpark bestaat op dit moment uit veertig voertuigen. Deze worden gebruikt voor dagelijkse uitvoering van werkzaamheden in de stad door diverse teams. Ze moeten planmatig worden vervangen, nu en in de toekomst.