Niet iedereen is blij met het vertrek van de apotheek uit de Herenstraat.
Niet iedereen is blij met het vertrek van de apotheek uit de Herenstraat. (Foto: Google )

‘Het is te gek voor woorden dat de apotheek uit het oude centrum van Rijswijk verdwijnt’

Nieuws

Dat de apotheek aan de Herenstraat gaat verhuizen, is inmiddels geen nieuws meer. Per 15 mei zijn medicijnen en andere zorgmiddelen af te halen aan de Madame Curielaan 8 in de Broekpolder. De apotheek krijgt vanaf deze datum ook een nieuwe naam: Madsen Apotheek Madame Curie.

Met de verhuizing naar de Broekpolder wordt het verouderde pand aan de Herenstraat gesloten. Toch is niet iedereen blij met de nieuwe locatie. “Het is toch te gek voor woorden dat de apotheek verdwijnt uit het oude centrum van Rijswijk?”, schrijft een lezer van deze krant. “Er wordt helemaal geen rekening gehouden met onze oudere medemens. De Madame Curielaan ligt bij een klein bedrijventerrein voorbij de Hoornbrug waar amper mensen wonen! Straks moet ik met de fiets helemaal daar naartoe om mijn medicijnen op te halen!”.

Automaat

Hoewel de afhaalautomaat voor medicijnen wel blijft gevestigd aan de Herenstraat, biedt deze oplossing volgens de briefschrijver onvoldoende soelaas: “Er hapert nog wel eens iets aan die machine en er zijn genoeg mensen die niet met die automaat om kunnen gaan!”.

Eerder verhuisden huisartsenpraktijk Arts en Zorg, TIM fysiotherapie en Eyescan oogheelkunde ook al vanuit een ander adres in Rijswijk naar de Broekpolder.