Gewonde en aanhouding bij steekpartij Broekmolenweg Rijswijk.
Gewonde en aanhouding bij steekpartij Broekmolenweg Rijswijk. (Foto: Regio15)

Twee botsingen

Op de Generaal Spoorlaan hebben maandagmiddag kort achter elkaar twee botsingen plaatsgevonden. Rond 16.00u vond er om onbekende oorzaak een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. Die laatste is hierbij gewond geraakt en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een half uur later raakten drie auto’s iets verderop betrokken bij een kop-staart botsing. Eén van de bestuurders is door ambulancepersoneel nagekeken vanwege nekklachten, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Kruisvaarderspark

Na een melding over een mogelijke schietpartij heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag het Kruisvaarderspark afgesloten. Agenten in kogelwerende vesten doorzochten het park, na berichten over enkele harde knallen en een luide schreeuw. In het park werd uiteindelijk niemand aangetroffen.

Botsing bij tankstation

Ter hoogte van het tankstation op de Schaapweg zijn vorige week vrijdag twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Bij de aanrijding raakte één persoon gewond. Even voor half twee ging het mis voor de verkeerslichten met de Sammersweg. Een automobilist knalde achterop zijn voorganger. De bestuurster van het voorste voertuig moest in de ambulance worden onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. In het achterste voertuig zat een kindje. Deze heeft van de politie een trauma-beertje gekregen.

Vlammende magnetron

Door nog onbekende oorzaak woedde er donderdagavond een korte keukenbrand in een woning aan de Huis te Landelaan. Hulpdiensten moesten even voor half acht uitrukken na melding over brand in een magnetron. Het vuur kon snel worden geblust met hulp van een brandblusser. Niemand raakte gewond, maar een bewoner die tijdens de brand aanwezig was in huis, is voor alle zekerheid door ambulancepersoneel onderzocht op het inademen van rook. 

Keukenbrand kaaszaak

In een kaaswinkel aan de Doctor H. Colijnlaan heeft woensdagmiddag een korte brand gewoed. Vlak na het middaguur ontstond om onbekende oorzaak brand in een oven. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse, zodat het vuur tijdig kon worden geblust. De brandweer is hierna nog enige tijd bezig geweest met nacontrole.

Konijnen gedumpt

Medewerkers van het Knaaghof aan de Huis te Landelaan werden woensdagochtend onaangenaam verrast toen zij voor de deur van het dierenzorgcentrum twee boodschappentassen vonden met drie konijnen erin. De dieren hebben waarschijnlijk enkele uren in de tassen gezeten.

Steekpartij

Bij een steekpartij op de Broekmolenweg is vrijdagavond een persoon gewond geraakt aan zijn been. Later die avond is in de omgeving van het Pauwenhof een verdachte aangehouden door de politie.

Afbeelding