Andrew Wright speelt Brahms.
Andrew Wright speelt Brahms. (Foto: PR)

Groenmarkt De Schoffel

In het verenigingsgebouw van recreatietuinen De Schoffel wordt zaterdag 13 mei weer de markt-op-de-schoffel georganiseerd. Kijk rond tussen de kraampjes met stekjes en weggeefplantjes, beschilder vogelhuisjes of insectenhotels, of kijk bij één van de informatieplekken wat u kunt doen om Rijswijk nog groener te maken. De markt duurt van 10.30u tot 15.30u en wordt gehouden aan de Lange Kleiweg 120. 

Brahms in Bonifatius

De Amerikaanse pianist Andrew Wright geeft op zondag 14 mei om 15.00 uur een pianoconcert met werken van Brahms in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 67. De volgende werken staan op het programma: Variaties op een thema van Robert Schumann op. 9, Variaties op een Hongaars lied op. 21 no. 2 en Sonata nr. 2 in fis-klein. De toegang is gratis. 

Sluitstuk Filmhuis

Filmhuis Rijswijk sluit het filmseizoen op dinsdagmiddag 16 mei af met de romantische dramafilm Ali & Ava. De rolprent start om 14.00u aan het Generaal Eisenhowerplein 101. Na afloop van de film verzorgt muziekschool Rijswijk een muzikale verrassing. Kaartjes kosten €11,50 voor leden en €13,- voor niet-leden, inclusief de hapjes en de drankjes. 

Anti-stress workshop

Zit je er doorheen? Volg dan op maandag 15 mei de gratis workshop ‘Stress en burn-out’ bij de Bibliotheek aan de Vliet. Deze workshop geeft je informatie rondom stress en hoe je er mee om kunt gaan. De workshop is geschikt voor iedereen die weleens te maken heeft met stress of burn-outklachten en is helemaal gratis. Aanmelden kan via www.bibliotheekaandevliet.nl of via de balie in één van de vestigingen.

Geschiedenis ‘t Haantje

Stadsgenoot Wilbert van Bijlert houdt op donderdagavond 11 mei een lezing over de geschiedenis van de buurtschappen Pasgeld en ’t Haantje in Wijkcentrum Stervoorde. Tijdens deze avond komt het publiek alles te weten over de historische buitenplaatsen, trekvaart en tuinbouw die door de eeuwen heen het landschap van beide buurtschappen bepaalden. De lezing begint om 19.30u en is gratis voor leden van Nivon. Niet-leden betalen € 2,50. Aanmelden kan via marliesleegwater@gmail.com of 06-33194594.

Berenklauwbrigade

De Reuzenberenklauw rukt weer op. De enorme plant verdringt andere planten uit de omgeving. Bovendien kan het sap van de plant, in combinatie met zonlicht, ernstige blaren op de huid veroorzaken. Volgens Rijswijker Hans van Duijker, die woont in de omgeving van de Schaapweg, laat de bestrijding ervan nogal te wensen over: "Ik zie de planten elke dag groter worden." Mede daarom is Natuurlijk Delfland op zoek naar uitbreiding van de Reuzenberenklauwbrigades. Natuurliefhebbers die graag de handen uit de mouwen steken zijn welkom voor een instructie ‘Reuzenberenklauw steken' op maandag 15 mei om 19.00u. Inschrijven via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Na aanmelding volgt nadere informatie.