Ondanks de nederlaag staan de Rijswijkse dames nog op de derde plaats van de competitie.
Ondanks de nederlaag staan de Rijswijkse dames nog op de derde plaats van de competitie. (Foto: Kees Franken)

Sirens te sterk voor dames Red Lions

Op eigen thuisveld verloren de softbaldames 1 van de Red Lions afgelopen zaterdag een double tegen Sirens. Dit laatste team is nieuw in de competitie en bleek voor de Red Lions net een tandje sterker dan verwacht.

Hoewel de Red Lions twee plaatsen hoger op de ranglijst staan dan de Sirens,  was het dit laatste team dat al snel de voorsprong nam, waardoor de wedstrijd eindigde in een  1-4 nederlaag voor het thuisteam. 

De tweede wedstrijd had het verschil moeten maken, maar na de tweede inning moest de werpster helaas wegens een blessure worden vervangen. 

Op dat moment stonden de Red Lions al met 0-8 achter. De wedstrijd eindigde met een 1-10 overwinning voor de uitploeg, ondanks alle inzet van de dames en steunende toeschouwers van het thuisteam.

Ondanks deze nederlaag staan de Rijswijkse dames nog op de derde plaats van de competitie met 8 punten. De Red Lions Dames 1 spelen op 13 mei weer thuis op Sportpark Hoekpark tegen Spark Haarlem D2, die maar één plaats hoger staan in de reguliere competitie van de 1e klasse dames. Een belangrijke wedstrijd om in de race te blijven, waar de hulp van toeschouwers wel eens het verschil kan maken.