'Verkeer loopt vast'

De afgelopen jaren werd met enige trots gemeld dat Rijswijk de snelst groeiende gemeente van Nederland was. Moeten de huidige bewoners van Rijswijk hier blij mee zijn en wat zijn hiervan de gevolgen?

Er is o.a. veel hoogbouw gepland in gebieden, waar de infrastructuur van straten en wegen absoluut niet berekend is om de hiermee gepaard gaande grote uitbreiding van het wagenpark in Rijswijk mee op te vangen. Op de Sijthofflocatie in de Plaspoelpolder zijn zelfs drie woontorens gepland, waarvan de hoogste toren maar liefst 122 meter bedraagt. Ook in de Bogaard is veel hoogbouw gepland, waar in de omgeving het toch al drukke verkeer nog eens extra belast zal worden. Vanaf het middaguur is er al vaak geen doorkomen meer aan. Ook het gebied Pasgeld moet er kennelijk aan geloven. Ook voor dit gebied zijn er vergaande plannen voor bebouwing.

Een ander probleem, dat hiermee verband houdt is de slechte luchtkwaliteit in Rijswijk. Met het toenemende verkeer zal dit zeker niet verbeteren en eerder nog verder verslechteren. Jammer dat de gemeente in dit opzicht onvoldoende oog heeft voor het welzijn en de gezondheid van de bewoners van Rijswijk en zich kennelijk te veel laten leiden door de plannen van projectontwikkelaars. - Ron van Duijn