De schade aan de auto was flink.
De schade aan de auto was flink. (Foto: District8)

Onrechtmatig geld gepind

Administratie- en belastingadvieskantoor Boratech in Rijswijk heeft onrechtmatig geld gepind van een klant die op het punt stond failliet te gaan. Het gaat om een bedrag van €33.990. Omdat de salarisadministrateur die bij het kantoor werkte dit bedrag kort voor het faillissement pinde, was er minder boedel over voor de schuldeisers om aanspraak op te maken. De rechtbank Den Haag oordeelde onlangs dat de salarisadministrateur en Boratech aansprakelijk zijn voor deze schade.

De salarisadministrateur beweerde dat ze de bedragen pinde op verzoek van de klant, om geld terug te betalen aan iemand die geld aan de klant (als BV) had geleend. Maar dat vindt de rechtbank niet geloofwaardig. De rechtbank vindt ook dat de salarisadministrateur had kunnen weten dat ze hiermee de schuldeisers benadeelde. Boratech wordt als werkgever van de pinnende vrouw aansprakelijk gesteld, omdat het kantoor haar beter leiding had kunnen geven, de relatie tussen Boratech en de failliete klant bleef bestaan, de pinpas werd afgegeven op kantoor en ze het geld opnam onder werktijd. Het boekhoudkantoor moet het bedrag van meer dan 33 duizend euro terugbetalen, en de proceskosten aan de kant van de curator: bijna 1000 euro. 

Aangereden paaltje

In de nacht van vrijdag 13 januari op zaterdag 14 januari heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden tussen een voertuig en een paaltje op de toerit van de A4 bij Rijswijk. Hoewel er alleen een paaltje sneuvelde, was de schade alsnog flink. Een berger kwam ter plaatse om het voertuig mee te nemen.

Nieuwe winkel Plaspoelpolder

In Plaspoelpolder is vier maanden geleden een nieuwe winkel geopend: de Ducosowinkel aan de Diepenhorstlaan 10d. Dat laat eigenaar Peter Willems weten. De winkel is elke week op vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 tot 16.00 uur. In de winkel zijn 12000 items ondergebracht. Vinyl, compact discs, muziek dvd’s, klassiekers op dvd, blu-rays, boeken, posters en nog veel meer. Ook koopt Peter in. Daarbij let hij op wat past in de collectie: “Pop, rock, jazz en een prachtige collectie klassiek.”

Koperdieven betrapt

In de nacht van vrijdag 13 januari op zaterdag 14 januari betrapten politieagenten bij een elektriciteitshuisje drie koperdieven op heterdaad bij een poging tot het stelen van koper. Uitval van elektriciteit rondom de Visseringlaan bracht het misdrijf aan het licht. De verdachten zijn aangehouden.

Vechtpartij tramhalte

Dinsdag 17 januari rond 8 uur waren tramlijnen 1 en 15 tijdelijk gestremd door een mogelijke vechtpartij bij een tramhalte op de Haagweg. Volgens getuigen is daarbij een mes gebruikt, maar er hoefde niemand met de ambulance naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Er zijn twee verdachten aangehouden en er wordt verder onderzoek gedaan door de recherche.