Voorzitter Joris Al onthult het lustrumlogo: Sociëteit Amicitia bestaat in 2023 125 jaar.
Voorzitter Joris Al onthult het lustrumlogo: Sociëteit Amicitia bestaat in 2023 125 jaar. (Foto: Ralph Julsing)

Bridgecursus

Bridgevereniging Sociëteit Amicitia start op 16 maart weer een bridgecursus voor beginners. Deze cursus in samenwerking met Bridgeschool Haaglanden wordt op de donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur gegeven in het fraaie clubgebouw aan de Oranjelaan 39 in de wijk Leeuwendaal. “De basisregels van bridge zijn niet moeilijk”, zegt docent Harry van Daelen. “Na een paar lessen ben je al in staat met medecursisten het spel te spelen.” De cursus bestaat uit twee blokken per twaalf lessen. De kosten per blok bedragen per persoon €100,- inclusief lesmateriaal. Het cursusboek kost €10,- en zaalgebruik bedraagt €1,20 per cursusmiddag. Meer info: Harry van Daelen, tel. 06-30344634. Aanmelden: www.amicitia-rijswijk.nl/bridgelessen.

Nieuwe tentoonstelling

Op zondag 22 januari om 15.00 uur opent er een nieuwe tentoonstelling bij Galerie Arti Shock aan de Schoolstraat 26, namelijk van kunstenaar Dimitris Voyiazoglou. Dimitris komt uit Griekenland, maar een baan bij het European Patent Office, als patentonderzoeker, bracht hem naar Nederland. Hij schildert beide landen graag. Werken van de oude Hollandse meesters en Van Gogh inspireerden hem om te gaan schilderen. Zijn tentoonstelling ‘Kleurrijke schaduwen’ is tot en met 9 februari gratis te bezoeken.

Wilgen knotten

Op 21 januari worden er van 10.00 tot 12.30 uur weer wilgen geknot in Rijswijk. Vrijwilligers zijn welkom om mee te komen helpen. Meer informatie of een aanmeldingsformulier via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

Dansworkshop

Op donderdagavond 26 januari wordt bij wijkcentrum Stervoorde van half 8 tot negen uur een ‘wervelende dansworkshop’ gegeven. Iedereen is welkom, met of zonder partner. Kleding waarin je lekker kunt bewegen is handig. Ervaring met dansen is niet nodig. Na het dansen kunnen deelnemers genieten van een portie bitterballen. Voor meer info of aanmelden: marliesleegwater@gmail.com of 06-33194594.

Werelds Festival

Jongeren beleven naast een coole rodelbaan nog veel meer tijdens het Werelds Festival van Don Bosco op zaterdag 28 januari. Iedereen is welkom op dit multiculturele feestje, waar ook Thaise dans, Surinaamse hapjes en internationale spelletjes te doen zijn. Een spel&snack-kaart kost €1. Er wordt ook geknutseld, kampvuur gemaakt en XXL-getafelvoetbald. Op het menu staan Spela's banana blondies, loaded fries, spicy tosti's en Hollandse erwtensoep. Het festival is van 12 tot 4 uur aan het Julialaantje 26 in Rijswijk.