De intocht van de eerste wandelaars met v.l.n.r. Alex, Astrid, Matthijs, burgemeester Huri Sahin, wethouder Mark Wit (o.a. Cultuur), wethouder Larissa Bentvelzen (o.a. Sport), Astrid en Marcel.
De intocht van de eerste wandelaars met v.l.n.r. Alex, Astrid, Matthijs, burgemeester Huri Sahin, wethouder Mark Wit (o.a. Cultuur), wethouder Larissa Bentvelzen (o.a. Sport), Astrid en Marcel. (Foto: RH)

Volop gezelligheid bij afsluiting Rijswijkse Avond4Daagse

Cultuur

Met een giga happening is de Rijswijkse Avond4Daagse vrijdagavond afgesloten. Op het voorplein van het Huis van de Stad finishten alle deelnemers. Met hun medaille gingen zij vervolgens op de foto met burgemeester Huri Sahin en de wethouders Larissa Bentvelzen en Mark Wit. De Prins Mauritsschool kreeg de groepsprijs.

Door Robert Heijdemann

Een mooie traditie is na een paar jaar afwezigheid weer in ere hersteld. Dat is te danken aan de twee Rijswijkers Matthijs Schouten en Marcel van Lith. Jonge ondernemers die met hun bedrijf Differences de schouders eronder zetten. “Toen wij hoorden, dat het dreigde einde verhaal te zijn voor dit evenement, hebben wij ons gemeld bij de gemeente”, legt Marcel van Lith uit.



Op de foto’s boven, trotse behalers van een medaille: zij liepen alle vier avonden mee. - RH

Gouden medaille

Het meest blij hiermee is ongetwijfeld de 76-jarige Jan Kraan. Hij liep dit jaar voor de 40ste keer en kreeg dan ook een gouden medaille. “Ik was al bang dat het niet meer zou gebeuren. Ik heb Matthijs en Marcel bedankt”, vertelt Jan. Hij is een beetje beduusd van alle belangstelling die hij krijgt. Speaker van het evenement Alex interviewt, geholpen door de burgemeester, Jan. Uit alle geluidsboxen luistert iedereen mee. Als Jan vertelt dat hij honger heeft en naar huis gaat om wat te eten, zorgt dat voor een applaus.


De 76-jarige Jan Kraan liep dit jaar voor de 40ste keer en kreeg dan ook een gouden medaille. “Ik was al bang dat het niet meer zou gebeuren,” vertelt Jan. Speaker van het evenement Alex interviewt, geholpen door de burgemeester, Jan. - RH

Oudste deelnemers

Niet alleen Jan is blij, ook Leo van 85 jaar. “Ik wandel elke week minimaal 15 kilometer. Deze Avond4daagse heb ik samen gelopen met mijn zoon, dochter en schoonzoon. We hebben enorm genoten. Het was goed georganiseerd en iedereen had een goed humeur”, aldus Leo. “Ik voel mij prima en omdat ik elke dag naar buiten ga, voel ik mij gezond. Alle senioren moeten in beweging blijven, dan krijg je ook geen kwaaltjes”. Goed gemutst geniet hij nog van het feestje, maar dan gaat hij naar huis. Begeleid door zijn familie.


De oudste deelnemer is Leo van 85 jaar. “Ik wandel elke week minimaal 15 kilometer. Ik ben gezond omdat ik elke dag naar buiten ga”. - RH

Astrid en Astrid

Ook op de laatste dag van de Avond4daagse is de start om zes uur. Als eerste aan de finish verschijnen Astrid en Astrid. Twee buurvrouwen die al 26 jaar naast elkaar wonen. En om het nog leuker te maken: beide vrouwen hebben alle twee een dochter met de naam Michelle. “We wandelen elke avond na het avondeten. Ook gaan we samen op vakantie, maar dan mogen de mannen ook mee, die kunnen alles regelen”, wordt ons toevertrouwd. Naarmate de tijd voortschrijdt komen er meer wandelaars binnen. Zo ook Sanne met haar zoon Danley. Zij wonen in Steenvoorde. Onderweg kregen ze wel een regenbui over zich heen, maar lachen doen ze alle twee.


Natgeregend, maar heel blij zijn Sanne en haar zoon Danley. - RH

Scholencompetitie

Voor deze Avond4daagse had ook een aantal scholen zich ingeschreven. “Wij hebben voor de scholen een aparte prijs. De school met de meeste deelnemers krijgt van ons een hele dag twee springkussens. Daar kunnen de leerlingen lekker op spelen. De winnaar van deze prijs is de Prins Mauritsschool”, maakte Matthijs Schouten om acht uur bekend. Dat zorgde voor een luid gejuich bij de wandelaars van deze school. Niet alleen de kinderen, maar ook de leerkrachten en andere begeleiders.


Grote blijdschap bij de leerlingen van de Prins Mauritsschool, Zij krijgen een dag twee springkussens omdat deze school met de meeste deelnemers meedeed. - RH