Robin Hood de musical is een avontuurlijke, spannende familievoorstelling.
Robin Hood de musical is een avontuurlijke, spannende familievoorstelling. (Foto: Rijswijkse Schouwburg)

Robin Hood komt naar Rijswijk

Na succesvolle shows door het land, komt het Nationaal Jeugd Musical Theater op zondag 21 mei met haar nieuwe productie Robin Hood de musical naar de Rijswijkse Schouwburg. Het NJMT is de enige musicalschool met een landelijke tour en met een overwegend jonge cast. Vorig jaar stonden ze in Rijswijk met de Musical Award genomineerde voorstelling Alice in Wonderland. In Robin Hood spelen naast de getalenteerde jongeren ook enkele volwassen professionals mee waaronder Cystine Carreon.

Robin Hood de musical is een avontuurlijke, spannende familievoorstelling over de strijd voor gelijkheid en het laten gelden van je stem.

Het verhaal gaat over Marian die na jaren terugkeert naar Nottingham en schrikt hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond. In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk lijdt. Dan staat er plotseling een held op, een kap ver over het gezicht getrokken. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden in het bos van Sherwood. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Componist, tekstschrijver en regisseur Elise Berends heeft in haar bewerking de klassieke legende een interessante twist gegeven. Maar wie schuilt er precies onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin zal slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Ontdek het op zondag 21 mei in de Rijswijkse Schouwburg. Kaarten zijn te koop op www.rijswijkseschouwburg.nl.

Robin Hood steelt je hart!