Afbeelding
(Foto: Amateurspalet)

Kledinghulpactie

Wie nog goede winterkleding over heeft dat een tweede leven verdient, kan dit zaterdag 20 mei doneren aan Dorcas Hulp Delft en Haaglanden tijdens een voorjaarsinzamelingsactie van 10.00 tot 16.00 uur op zowel de Churchilllaan 1035 als de Merellaan 13 in Rijswijk.

Jeugd Meerdaagse

Komend weekend staat er bij De Spartaan de Jeugd Meerdaagse op het programma. Een weekend vol wedstrijden voor de landelijke jeugd. Er hebben zich 250 jongens en meisjes ingeschreven. Zo zijn er een proloog, een tijdrit en een puntenkoers. Zondag is er De Omloop. Dit is een grote wielerwedstrijd die gaat over de Lange Kleiweg en het Jaagpad langs de Vliet. Het hele programma is te vinden op www.jeugdmeerdaagse.nl.

Amateurspalet

De tentoonstelling van Amateurspalet wordt dit jaar gehouden van 20 mei tot en met 3 juni in de tuinkamer van De Compagnie aan de Geestbrugkade 32. Leden van de vereniging tonen hun werk en bieden het soms ook te koop aan. De tentoonstelling wordt 20 mei om 15.00 uur feestelijk geopend door wethouder Mark Wit. Meer informatie op www.amateurspalet.nl.

Knarrenhof

Op dinsdagavond 23 mei van 19.45 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) organiseert de Stichting Knarrenhof, die mogelijk hofjeswoningen gaat realiseren in het voormalige Triasgebouw aan de Cor Ruysstraat, een informatiebijeenkomst over hun concept en werkwijze. Locatie: Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1.

Buurtkruid en touw

Plantenkenner Annet Breure houdt op donderdagavond 25 mei een workshop over kruiden als verbinders in een buurt. Ook komt het maken van touw van brandnetelvezels Trias aan bod. De workshop wordt gehouden in de blauwe zaal van buurtcentrum Stervoorde. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is €2,50. Opgeven kan via marliesleegwater@gmail.com of door te bellen naar 06-33194594.

Peter Pan door RJT

Na spetterende uitvoeringen van ‘The Wizard of Oz’ en ‘The Addams Family’, brengt het Rijswijks Jeugdtheater de betoverende voorstelling ‘Peter Pan de Musical’ op 27 en 28 mei in de Rijswijkse Schouwburg. De voorstelling wordt gespeeld door jeugdspelers van het RJT in de leeftijd van 10-18 jaar. Kaarten zijn te bestellen online via www.rijswijkseschouwburg.nl of 070-3360336.

Open dag Trias

Op 10 juni tussen 10:00 en 14:00 uur vindt de open dag plaats bij Trias in het Huis van de stad Rijswijk. Kinderen kunnen meekijken (en meedoen) bij verschillende proeflessen muziek, dans, theater, musical, beeldend, fashion en nieuwe media. Tussendoor treden Trias-talenten op. Aan het einde van de dag ontvangen ze een limited edition Trias tote bag. Reserveren voor een proefles is niet verplicht, maar wel aan te raden. Vooraf inschrijven voor de open dag kan via www.stichting-trias.nl/open-dag.

De jeugdige cast van Peter Pan.