Marco Lopes woont in Rijswijk.
Marco Lopes woont in Rijswijk. (Foto: DvE)

Rijswijkse cabaretier maakt rake grappen

Cabaretier Marco Lopes had donderdagavond 11 mei de lachers op zijn hand in Theater de Naald in Naaldwijk met een korte act tijdens de jaarlijkse Voorproeverij-avond. Hij maakte onder meer grappen over het wonen in een nieuwbouwwijk in Rijswijk.


Waarschuwing politie

De politie in Rijswijk waarschuwt voor het toenemende aantal elektrische steps en fatbikes die niet toegestaan zijn op de openbare weg. Deze worden verkocht door bekende webshops, maar kunnen een flinke boete opleveren: €360 maar liefst. Een fatbike mag geen gashendel hebben, niet harder kunnen rijden dan 25 kilometer per uur en geen groter vermogen hebben dan 250 watt. Met een elektrische step mag je alleen rijden op de openbare weg als deze is goedgekeurd, je 16 jaar of ouder bent en de step verzekerd is.


Grofvuilregels

Drie aanbiedregels voor het grofvuil in Rijswijk worden per 1 juni veranderd: het grofvuil mag al vanaf 21.00 uur op de avond vóór de dag waarop het wordt opgehaald aan de straat worden gezet. Een motie van Rijswijks-Belang hierover werd in november overgenomen. Het aantal keren dat grofvuil naar het afvalstation van Avalex gebracht kan worden, wordt teruggebracht naar 12 keer per huishouden per jaar. Ook mag er in plaats van 3 kubieke meter nog maar 2 kubieke meter per ronde worden aangeboden.