De entree van de Prinsenpassage moet in de toekomst een echte blikvanger worden.
De entree van de Prinsenpassage moet in de toekomst een echte blikvanger worden. (Foto: PR foto)

Extra bouwlaag bovenop Bogaard

Vervolg van voorpagina

Onderdeel van het nieuwe plan voor de Bogaard is dat een gedeelte van de bestaande winkels op de verdieping plaatsmaakt voor loftwoningen. “De loftwoningen, met een royale plafondhoogte van 4.5m, krijgen een gesloten groene binnentuin van 17m breed. Kwalitatief wonen, in het groen, op de beste plek”, aldus Yarrid. Ook is het de bedoeling dat de interne winkelpassage verschuift met een directe aansluiting op de parkeergarage. Het plan voorziet verder in een nieuwe woontoren aan het Bogaardplein. Tot slot komt er een derde bouwlaag aan de randgebieden van het centrum en een aanpassing van beide entrees. De gedateerde en enorme luifel aan het Bogaardplein (‘de Walvis’) zal komen te vervallen. Dit brengt meer licht en openheid aan het hele gebied.

Lokale ondernemers

Winkels en services voor meer dagelijkse goederen en diensten zullen zich concentreren in de Prinsessenpassage. Met landelijke formules, maar volop ruimte voor diverse lokale ondernemers. In de winkelpassage komt een vers-straat met aanbieders van vis, kaas, brood en vlees tegenover een supermarkt. Action zal in de toekomst op de verdieping naar de binnen passage verhuizen. Op het Bogaardplein komt horeca en aan de Prins Constantijn Promenade wordt ruimte gemaakt voor fashion en lifestyle.

Succes van maken

De Prinsenpassage is gepositioneerd aan de voorkant van de Bogaard en is daardoor het gezicht van het winkelgebied. “Er zit enorm veel potentie in dit gebied met alle plannen van het Masterplan en de bevolkingsgroei. De positionering is ideaal met de parkeergarage, fietsenstalling, het OV en het Rijswijks station vlakbij, biedt het alle mogelijkheden er een succes van te maken”, aldus Yarrid. “Rijswijk groeit met 45%, het aantal inwoners stijgt van 55.000 naar 80.000 in 2040. In en rond de Bogaard komen er 2.500 extra woningen bij, dat zijn 7.500 inwoners. Met de extra woningen van de Prinsenpassage en een vernieuwd winkelaanbod geven we het verouderde winkelcentrum weer een nieuw leven en geven we Bogaard Stadscentrum een nieuw toekomstbestendig gezicht”.

Informatiebijeenkomst

SB Real Estate zal op woensdag 7 juni tussen 15:30-18:00 een inloop informatie bijeenkomst organiseren in het infocentrum in de Prinsenpassage (winkel naast de ANWB).