Workshop bij Museum Rijswijk.
Workshop bij Museum Rijswijk. (Foto: Kate Jenkins, Scones, detail)

Repair Café

Ook dit jaar kun je terecht bij het Repair Café Rijswijk! De klussers zitten op maandagochtend 9 januari klaar van 10.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum Stervoorde.

is gratis toegankelijk en draait om (samen) repareren. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien.

Niet alleen elektrische apparaten maar ook kleine reparaties aan kleding kunnen de klussers aan. Ze zitten paraat met de naaimachine. 

Knutselclub Stervoorde

De Knutselclub, elke 2 weken op woensdagmiddag in Wijkcentrum Stervoorde, van 14.00 tot 16.00 uur. Op 11 januari is de eerstvolgende bijeenkomst. Iedereen is welkom van 4 tot 12 jaar. Kinderen moeten elke week aangemeld worden via jeugd@welzijn-rijswijk.nl, o.v.v. naam en leeftijd. De Knutselclub is gratis. 

Leeuwendaallezing

Zondag 8 januari vindt er een lezing plaats in de Leeuwendaalkerk overr Maarten van Rossum (ca. 1497-1555), de beruchtste veldheer van de zestiende-eeuwse Nederlanden. Totale verwoesting door zijn krijgsmannen werd afgekocht voor een enorme som gelds. Ook in Rijswijk kon men de verwoesting van de kerk afkopen. Tijd: 20.00 uur. Toegang: gratis. Locatie: Leeuwendaalkerk, Oranjelaan 62.

Mrs. Netherlands Universe casting

Zondag 29 januari vindt de casting van Mrs. Netherlands Universe 2023 plaats bij de Sir Winston Club in Rijswijk. 

Workshop voor kinderen in Museum Rijswijk

De tentoonstelling van Kate Jenkins bij Museum Rijswijk is een bezoekje waard. Kinderen (5+) hebben niet alleen gratis toegang, maar kunnen vrijdag 6 januari ook nog eens een leuke workshop volgen. In de kerstvakantie maken kinderen bij Museum Rijswijk zelf ijsjes - van wol! Ze mogen hun lievelingssmaak maken en zoveel bolletjes nemen als ze willen. Met discodip, nootjes of chocola?Wie al kampioen pompoms maken is en iets anders wil doen, kan zijn of haar droomtaartje ontwerpen en maken van stof. Locatie: Museum Rijswijk, Herenstraat 67. Datum: 6 januari. Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten per kind: €2,50. Entree ouders: €10 per persoon, gratis met Museumkaart. Opgeven mag via educatie@museumrijswijk.nl, maar hoeft niet.

Lezing Hofkwartier

Op donderdagavond 12 januari om 19.30 uur in Stervoorde, rode zaal, houdt de Haagse stadsgids Theo Schouten een lezing over het Hofkwartier. Hij vertelt verhalen over de culturele en historische achtergrond van het hofgebied uit de tijd van de Graven van Holland, de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en het Koninkrijk der Nederlanden, met beelden waarvan nog veel terug te vinden is. Deelname is gratis. Graag opgeven via marliesleegwater@gmail.com of 06-33194594. Bij haar is ook nadere informatie te verkrijgen.