Inschrijven voor cursussen Amateurspalet

Amateurspalet start haar jaarprogramma 2023 op 9 januari. Inschrijven voor de cursussen van januari tot juni 2023 is vanaf nu mogelijk.

Amateurspalet is een vereniging voor bevordering van de beeldende kunst met een eigen atelier in de Daniƫl Catterwijckstraat 4 in Rijswijk. De vereniging biedt al 72 jaar een uitgebreid programma teken-, schilder-, boetseer- en keramieklessen en daaruit voortvloeiende activiteiten.
De vereniging heeft nog ruimte voor nieuwe cursisten. Wie benieuwd is of de lessen bij hem of haar passen, kan een keer gratis komen kijken in de les. Vooraf aanmelden is daarvoor wel nodig. Dit kan via het inschrijfformulier op de website van het Amateurspalet.
In 2023 start er een nieuwe cursus op donderdagmiddag: beeldend vormgeven. Hoe gebruik je fotografie, druktechnieken (etsen, linoleumsnede, monoprint), keramiek of collages? Hoe zet je een stilleven om in een druktechniek (structuur, textuur)? Tijdens de lessen komen cursisten hierachter. Er wordt geƫxperimenteerd met verfsoorten, krijt en klei. Deze cursus op donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur is bedoeld voor beginners en gevorderden die naast tekenen, schilderen of keramiek ook andere technieken willen toepassen. Voor mensen die op zoek zijn naar verbreding in hun beeldende werk, van uitdagingen houden en ervoor openstaan om nieuwe dingen te proberen. De cursus wordt gegeven door Betty van Mill, een zeer ervaren docent en kunstenaar. Zij neemt enthousiast haar cursisten mee op hun zoektocht in de kunst en/of verdieping van hun eigen werk.

Meer informatie over de activiteiten van Amateurspalet op de website www.amateurspalet.nl.