Vechtpartij Event Plaza

Bij zalencentrum Event Plaza aan de Lange Kleiweg heeft zondagmiddag een massale vechtpartij plaatsgevonden, waarbij ook is gestoken en met een hamer is geslagen. De politie kreeg een melding dat er honderden Eritreeërs op de vuist zouden zijn gaan. Bij aankomst bleken er meerdere personen gewond te zijn. De Mobiele Eenheid is ook ingezet. Een deel van het industrieterrein Plaspoelpolder werd uiteindelijk afgesloten door de politie. Volgens betrokkenen zou het feest zijn georganiseerd om  de onafhankelijkheidsdag van 24 mei jl. te vieren. Eritreeërs die tegen het bewind van president Essiyas zijn waren hier op tegen en kwamen het feest verstoren. In 2017 liep een ander feest met Eritreeërs ook uit de hand.

Ongeval Plaspoelpolder

Zaterdagochtend heeft er een flink ongeval plaatsgevonden bij de oprit van de A4 ter hoogte van Plaspoelpolder in Rijswijk. Rond kwart voor zes ’s morgens werden twee ambulances, een mobiel medisch team uit Rotterdam, de brandweer en de politie gealarmeerd. Ter plaatse bleek er een auto tussen twee betonnen muren van het viaduct terecht te zijn gekomen. De brandweer heeft hand- en span diensten verricht om het slachtoffer veilig uit het voertuig te krijgen. Ambulancepersoneel hebben eerste hulp verleend aan de automobilist, waarna deze met spoed is vervoerd naar het ziekenhuis.

Speelplezier in Rijswijk

Rijswijk heeft zijn nominatie voor meest speelvriendelijke gemeente van Nederland niet kunnen verzilveren. Tijdens een feestelijke uitreiking overhandigde prinses Beatrix gisteren de Jantje Beton Prijs voor de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland aan de gemeente Gouda. Behalve Gouda waren Rijswijk en Nijmegen genomineerd voor de prijs.