Vooral in de wijken Stervoorde en Oud-Rijswijk zijn veel inbrekers actief.
Vooral in de wijken Stervoorde en Oud-Rijswijk zijn veel inbrekers actief. (Foto: Pixabay)

Steeds meer woninginbraken in Rijswijk, vooral in deze 2 wijken

Politie

De laatste, donkere maanden zijn er meer woninginbraken in Rijswijk dan normaal. Dat inbrekers actiever zijn in de donkere maanden is een trend in veel gemeenten en valt ook in Rijswijk op. Met name de wijken Oud-Rijswijk en Stervoorde zijn bij inbrekers in trek.

Burgemeester Huri Sahin vindt het toenemend aantal woninginbraken een zorgelijke ontwikkeling: “Onze inwoners moeten zich in en rondom hun huis veilig kunnen voelen. De impact van een woninginbraak op slachtoffers is enorm, ook in de buurt waar de inbraak plaatsvindt. Daarom zijn politie, handhaving en buurtpreventie in deze periode extra alert op woninginbraken”, aldus de burgemeester.

Maatregelen

Buurtpreventieteams trekken regelmatig de wijken in en door politie en handhaving wordt er extra gesurveilleerd. “Naast extra surveillance delen we informatieve flyers uit en voeren we gesprekken met inwoners over waar ze op kunnen letten om risico’s te verkleinen. Met elkaar doen wij er alles aan om het aantal woninginbraken terug te dringen”, aldus Stefan van Egmond, teamchef van de Politie Rijswijk. “Daarbij is ook de hulp van inwoners van belang. Zij kunnen de kans dat er bij hen wordt ingebroken verkleinen door preventiemaatregelen te nemen. Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl is te lezen wat inwoners zelf kunnen doen. Ook roep ik inwoners op om 112 te bellen bij verdachte situaties.” 

Tips tegen woninginbraak

De politie geeft een paar tips om woninginbraak zoveel mogelijk te voorkomen:

- Doe de deuren goed op slot;

- Sluit de ramen (ook dak- en wc-raampjes);

- Zorg voor verlichting die op wisselende tijdstippen aangaat met tijdschakelaars;

- Doe de tuindeur, schuur of garage(box) op slot als je niet thuis bent of even boven;

- Snoei de struiken zodat je huis goed te zien is voor buren en voorbijgangers;

Daarnaast is een belangrijke tip: bel bij verdachte situaties altijd 112.