11 februari worden er mollen geteld.
11 februari worden er mollen geteld. (Foto: Pasgeld Natuurlijk)

Collectanten gezocht

Van 12 tot 18 maart is het weer collecteweek voor Amnesty International. Na een paar lastige coronajaren kunnen de collectevrijwilligers weer gewoon huis-aan-huis collecteren. Ook in Rijswijk. Amnesty zoekt nog mensen die mee willen helpen. Amnesty is blij met elk uurtje dat iemand collecteert. Sommige mensen gaan een paar avonden de huizen langs, anderen een paar uurtjes overdag. Collectanten kunnen zelf bepalen wanneer en hoe lang zij willen collecteren. Voor Amnesty is collecteren een onmisbare bron van inkomsten: “Amnesty is onpartijdig en onafhankelijk. Om die onafhankelijkheid te kunnen garanderen, nemen we voor onze acties en onderzoek geen geld aan van de overheid of van politieke en religieuze groeperingen.” Aanmelden als collectant kan op amnesty.nl/collecte.

Alzheimer Café

Op dinsdag 31 januari vindt het eerste Alzheimer Café van het jaar in Rijswijk plaats. Een Alzheimer Café biedt informatie, gezelligheid en verrassende ontmoetingen. Belangstellenden zijn welkom, ook om iemand mee te nemen. Het doel is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken met elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij vragen als: gaat het nog wel thuis? Welke mogelijkheden zijn er om het thuis (langer) prettig te houden? Welke rol heeft de mantelzorger hierin en wat kan een casemanager betekenen? Wanneer komt iemand in aanmerking voor dagbesteding en hoe regel je dat? Het Alzheimer Café Rijswijk vindt plaats in wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk. De toegang is gratis, de zaal is open om 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur.

Midwinterfest

Muziekvereniging Sint Caecilia Voorburg organiseert opnieuw een matineeconcert op zondag 5 februari 2023. Dit keer wordt het concert verzorgd door “Die Heckeländer Musikanten”, een Egerländer kapel onder leiding van Ramon ‘t Hart. Wie zin heeft om het feest mee te vieren, kan komen naar het concert op zondag 5 februari 2023, locatie: Muziekcentrum Marcanto, Groene Zoom 11, 2491 EJ Den Haag, in het sportpark Vlietvliet. Aanvang van het concert: 14.30 uur. Zaal open: 14:00 uur. Parkeren en toegang zijn gratis. Consumpties afrekenen kan alleen met pin.

Mollen tellen

In het weekend van 11 en 12 februari is het Mollentelweekend. Om meer over de verspreiding van mollen in onze regio te weten te komen, organiseert Natuurlijk Delfland dan een excursie Mollen. Hieraan vooraf gaat op 6 februari van 20:00 tot 21:30 uur een zoomlezing Mollen. Een zoomcode kan worden aangevraagd bij medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Op zaterdag 11 februari is vervolgens van 13.00 tot 14.30 de excursie Mollen. Meedoen is gratis. De excursie gaat per fiets en start voor de katholieke kerk aan de Hoornseweg 12 in Den Hoorn. Deelnemers tellen samen de molshopen die zij tegenkomen.