Ongeval op de Huis te Landelaan.
Ongeval op de Huis te Landelaan. (Foto: VRPress)

Vechtpartij tramhalte

De politie heeft dinsdagavond 17 januari rond 8 uur twee personen aangehouden na een vechtpartij bij tramhalte Herenstraat op de Haagweg. Bij de vechtpartij zou mogelijk ook sprake zijn geweest van bedreiging met een mes. Er is in elk geval een mes gezien. Vanwege de vechtpartij zijn er twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 30-jarige man uit Voorburg en een 52-jarige man uit Rotterdam. Beide mannen zaten enkele dagen later nog steeds vast.

Vernieuwde website

De gemeente Rijswijk heeft op donderdag 19 januari haar website www.rijswijk.nl in een nieuw jasje gestoken. De website is nog niet af. De komende maanden wil de gemeente samen met inwoners nadenken over hoe de website verder verbeterd kan worden. Inwoners die iets niet kunnen vinden, kunnen mailen naar stadhuis@rijswijk.nl of bellen naar 14 070. Ook kunnen gebruikers tot woensdag 1 maart 2023 hun mening over de vernieuwde website doorgeven via Samen.Rijswijk.nl, onder de button ‘Vernieuwde website gemeente Rijswijk’.

Huis te Landelaan

In enkele dagen tijd vond er twee keer een ongeval plaats op de Huis te Landelaan. Vrijdagochtend 20 januari tussen een bedrijfsbus en een personenauto. Niemand raakte daarbij gewond, alleen de voertuigen hadden schade. En dinsdagmiddag 24 januari omstreeks 16.30 tussen een scooterrijdster en een personenauto, ter hoogte van de Sir Winston Churchilllaan bij een oversteekplaats. De scooterrijdster raakte gewond bij het ongeval en is naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeval zorgde voor verkeershinder.

Feyenoorder opgepakt

Vrijdagochtend 20 januari zijn elf leden van de harde kern van Feyenoord aangehouden. Onder hen bevindt zich ook een 29-jarige man uit Rijswijk. De Feyenoorders zijn opgepakt vanwege schokkende spandoeken die werden getoond in Tirana in mei 2022, de bekladding van de woning van de Rotterdamse wethouder Robert Simons en de bekladding en brandstichting bij een sportschool aan de Brielselaan in Rotterdam van de voorzitter van de Roze Kameraden. Omdat zich de afgelopen jaren allerlei van dit soort intimiderende vergrijpen voordeden, wil de politie een duidelijk signaal afgeven aan mensen die het voetbal onveilig maken: "Jullie gedrag is onacceptabel, wij zitten er bovenop.” Het onderzoek door rechercheurs van de Rotterdamse politie naar deze en andere voetbalgerelateerde misdrijven nam anderhalf jaar in beslag. In 2022 werden er al 45 gedachten voor aangehouden.

Haagse stadsspeld

Een vrijwilliger bij tuinvereniging Buitenlust aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk, de heer R.A.A. Schouten, heeft 22 januari een Haagse stadsspeld uitgereikt gekregen. De Stadsspeld is voor vrijwilligers die zich minimaal 10 jaar hebben ingezet voor de Haagse bevolking in hun wijk of buurt.