Mariam Lambert werkt in Rijswijk bij het European Patent Office.
Mariam Lambert werkt in Rijswijk bij het European Patent Office. (Foto: Wikipedia.nl)

Mariam Lambert werkt in Rijswijk en helpt in Oekraïne

Algemeen Oekraïne

Mariam Lambert werkt bij het European Patent Office in Rijswijk, maar is de helft van haar tijd te vinden in Oekraïne. De moeder van drie deelt haar verhaal met Omroep West.

Lambert richtte in 2011 de Orphans Feeding Foundation op met Samuel Lambert, nadat ze op vrijwilligersreis waren gegaan in West-Kenia. In 2017 liep ze 40 kilometer voor Stichting Vluchtelingenwerk om geld in te zamelen voor tenten, schoon water en scholing van vluchtelingen wereldwijd, en om bewustzijn te creëren van de situatie van mensen in nood. 

Steun zoeken

Door haar verhaal te delen met Omroep West, probeert ze opnieuw bewustzijn te creëren; dit keer specifiek voor de oorlogssituatie in Oekraïne. Ze merkt dat dat helaas nodig is, omdat mensen in Nederland ‘de oorlog in Oekraïne een beetje beu zijn’ en ‘moe worden van het doneren’. Met haar stichting kan zij snel de Oekraïners in nood ter plaatse helpen. Daarom zoekt ze steun, vertelt ze in het interview: “Niet alleen met geld. Ik ben op zoek naar mensen die me in contact kunnen brengen met Elon Musk, voor meer Starlink-modules. Iemand moet iemand kennen die dat voor elkaar kan krijgen.”

Lees het volledige interview, waarin Lambert meer vertelt over de verschrikkingen die ze in Oekraïne zag en haar motivatie om zich in te zetten voor de Oekraïners, op de website van Omroep West.