Er was flinke materiële schade.
Er was flinke materiële schade. (Foto: District8)

'Stokdove overheid'

Rijswijker Paul van Velthoven (75) verhuurde tweeënhalf jaar geleden zijn appartement in Leeuwendaal aan een keurige Iranese expat. Tenminste, in die veronderstelling verkeerde hij. In werkelijkheid bleek zijn woning gebruikt te worden voor een professioneel opgezette wietplantage, die al na anderhalve maand werd ontdekt. Hierna werd Paul door de gemeente benadeeld: zijn woning werd voor negen maanden gesloten. Zijn verweer hiertegen hielp aanvankelijk niet. Op 29 december publiceerde AD zijn verhaal, hoewel het uiteindelijk goed voor hem afliep: "Omdat er meer mensen zijn die vastlopen in procedures of met een stokdove overheid te maken krijgen”, aldus Paul.

Malafide bouwbedrijf

De curator van het failliete 123Bouwbedrijf heeft een gesprek gehad met de eigenaar van de onderneming, die een paar weken geleden nog onbereikbaar leek. Dat meldde Omroep West 29 december. Tientallen klanten zouden door het bouwbedrijf gedupeerd zijn voor duizenden euro's, waaronder ook minstens één klant uit Rijswijk.

Overname Bnext.nl

Een deel van de activiteiten van aannemer Bnext.nl, verantwoordelijk voor de sloop van de Sterpassage, worden overgenomen door GP Groot. Het gaat om inzamel- en recyclingactiviteiten. 

GP Groot is gespecialiseerd in inzameling, recycling, energie, en advies en infrarealisatie. Bnext.nl is een duurzame aannemer in de sloopsector, inzamelaar en recycler van alle vrijkomende afvalstoffen. Beide bedrijven streven naar een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst.

Dwangsom thuiszorgorganisatie

Tamaja Okolo Zorg (TOZ) in Rijswijk werkt al langere tijd niet mee aan een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit. Per 7 december moest de thuiszorgorganisatie haar administratie op orde hebben. Dat heeft ze tot op heden nog niet. Daarom moet TOZ een dwangsom betalen van 10.000 euro per week, met een maximum van 20.000 euro. WMO-cliënten in Rijswijk hebben geen contract bij TOZ.

Beroofd na date

Een man die onlangs via een datingwebsite een afspraakje maakte voor een trio in een Rijswijkse woning, werd na met twee vrouwen en een man een avond veel alcohol te hebben gedronken, beroofd van zijn spullen en auto. De auto is teruggevonden, de verdachten nog niet.

Kettingbotsing A4

Op de A4 bij Rijswijk in de richting van Rotterdam zijn donderdagavond 5 januari rond zes uur vier personen gewond geraakt bij een botsing van personenauto's. Drie van de vier personen werden vervoerd naar het ziekenhuis.

Ongeval Schaapweg

Op zaterdag 7 januari omstreeks 8:55 uur werd een fietser op een mini e-bike aangereden door een auto op de Schaapweg, ter hoogte van het zwembad De Schilp. Voor het slachtoffer werd een ambulance opgeroepen.