Kees is sinds zijn pensioen actief bij RVC Celeritas. Yvonne is een onmisbare vrijwilliger voor de kerk.
Kees is sinds zijn pensioen actief bij RVC Celeritas. Yvonne is een onmisbare vrijwilliger voor de kerk. (Foto: Robert Heijdemann)

(Vervolg voorpagina)

Voor de uitreiking van de Awards werd een echt feestje georganiseerd. Met een muzikale show op het podium. Alle negen genomineerden kregen een eigen tafel, waaraan familie en vrienden zaten. Het werd een heuse show onder leiding van de presentatoren Tianne, Sidney en Fleur. De negen genomineerde ouderen leveren nog een actieve bijdrage aan de Rijswijkse samenleving, in de wijk of bij een van de vele organisaties of verenigingen.

'Alle genomineerden zijn winnaars'

Onderzoek toont aan dat actief blijven deelnemen aan de maatschappij, langer tot een betere gezondheid leidt. Een manier om dat te doen is bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

Onmisbare vrijwilliger

Rijswijkers werden de afgelopen weken uitgedaagd actieve ouderen te nomineren en te stemmen. De inwoners stemden en gaven Kees Kouwenhoven de meeste stemmen. Kees is sinds zijn pensioen actief bij RVC Celeritas. Hij is niet alleen voorzitter. Ook doet hij de schoonmaak, trekt de lijnen op het veld en is hij soms scheidsrechter.

De vakjury, bestaande uit Els Kamphuis, Bea Sewpersad en Henny van der Horst, kozen Yvonne Sloet tot Everlo tot winnaar van de juryprijs. Yvonne is een onmisbare vrijwilliger voor de kerk in Rijswijk. Zelf vindt zij het belangrijk iets voor haar naasten te doen. Ook is ze jaren vrijwilliger bij het Rode Kruis in Rijswijk.

Geen lege handen

Kees en Yvonne mochten de fraaie award mee naar huis nemen. Danny: "Alle genomineerden zijn winnaars en voorbeelden van actieve Rijswijkers. Het zijn allemaal stuk voor stuk toppers. Niemand verlaat de zaal met lege handen". En dat geldt dus ook voor Rudoy Driessen, Elly Zerilli, Frits Sipsma, Truus Penders, Harry Derriks en Nico van Geresteijn.