Van 3 juni tot 7 juli kan er elke woensdag en elk weekend gezwommen worden bij De Put.
Van 3 juni tot 7 juli kan er elke woensdag en elk weekend gezwommen worden bij De Put. (Foto:pr )

Expositie 'Pleisterplaats De Wankele Wifi'

Onder de titel ‘Pleisterplaats De Wankele Wifi’ is vanaf zaterdag 27 mei een nieuwe tentoonstelling van Sonja en Claire Delperdange te bezichtigen in Galerie Arti Shock. Claire werkt voornamelijk met beelden die haar in de krant of tijdschrift opvallen, waarna ze deze uitknipt en bewerkt met acrylverf. De werken die Sonja begint ontstaan uit aquarel streken, incidenteel aangevuld met gevonden stukjes papier, textiel of andere materialen. De tentoonstelling wordt officieel geopend op zondag 28 mei om 15.00 uur aan de Schoolstraat 26. Belangstellenden voor een uitnodiging voor deze en volgende exposities kunnen zich aanmelden via artishockrijswijk@gmail.com.

Amicitia jubileum

Sociëteit Amicitia bestaat 125 jaar en dat wordt op zondag 4 juni gevierd met een receptie in en rond het gebouw aan de Oranjelaan 39. Naast live muziek, onder het genot van een hapje en een drankje, zal ook het eerste exemplaar van het lustrumboek ‘Sociëteit Amicitia 125 jaar’ aan burgemeester Huri Sahin worden overhandigd. De receptie begint om 15.30 uur en het weggedeelte van de Oranjelaan voor Amicitia wordt die dag voor de gelegenheid afgezet.

Open dag Oude Kerk

Op de landelijke Open Kerkendag, die tweede Pinksterdag (29 mei) wordt gehouden, is de Oude Kerk in de Herenstraat geopend van 11:00 uur tot 15.00 uur. Belangstellenden zijn welkom voor een rondleiding of een goed gesprek.

Bommelzolder naar Schouwburg

Het 25-jarig jubileum van de Bommelzolder, het museum dat zich richt op het werk van Maarten Toonder, wordt op zondag 11 juni vanaf 13.00 uur gevierd in de Rijswijkse Schouwburg. Bekende sprekers, zoals prof. Herman Pleij, NRC-journalist Ewoud Sanders en kleinzoon Irwin Toonder zullen bijdragen aan deze jubileumdag. De Bommelzolder werd in juni 1998 geopend in Zoeterwoude en zal binnenkort een nieuw onderkomen krijgen in het dagrecreatiepark ‘Bommelwereld’ in Groenlo. Voor Bommelliefhebbers is er nog een beperkt aantal jubileumdagkaarten beschikbaar. Deze zijn te verkrijgen bij de Rijswijkse Schouwburg.

Bij de buren: Gratis schepijs in Delft

Woonboulevard Leeuw&stein opent op Tweede Pinksterdag de poorten tussen 12.00 en 17.00 uur. Bezoekers van de huis-, tuin- en keukenboulevard worden daarnaast getrakteerd op een gratis bol Italiaans schepijs van de mobiele ijskar. Woonboulevard Leeuw&stein is te vinden aan de Leeuwenstein 30 in Delft.

Zwemmen in De Put

Liefhebbers van natuurzwemmen, opgelet: natuurzwembad De Put wordt op zaterdag 3 juni voor de honderdste keer geopend door de Rijswijkse zwemvereniging RZV. Tot 7 juli kan er elke woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 gezwommen worden aan de Huis te Landelaan 29 A.