De brandweer controleert aan de Piet Kohlerstraat
De brandweer controleert aan de Piet Kohlerstraat (Foto: Regio 15)

Brand Piet Kohlerstraat

Brandweerkazernes van Rijswijk en het Haagse Lakkwartier hadden dinsdagochtend hun handen vol aan een brand in een woning aan de Piet Kohlerstraat. De brand brak rond tien over tien uit in een woning op de tweede verdieping van de portiekflat. De brand zou op het balkon aan de achterzijde zijn ontstaan. Omdat de bemanning van twee tankautospuiten daarbij moest worden ingezet, werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Fietser gewond

Bij een ongeval tussen een personenauto en een fietsster zaterdagmiddag op de Schaapweg, is de fietsster flink gewond geraakt. De vrouw kwam met haar fiets op de voorruit van de auto terecht. Vermoedelijk wilde zij de weg oversteken en werd door de automobilist te laat opgemerkt.

Schola Cantorum in Rome

De Rijswijkse Schola Cantorum van de Bonifatiuskerk in Rijswijk heeft afgelopen zondag de mis mogen begeleiden in de Friezenkerk in Rome. De mis werd geleid door rector Antoine Bodar. Aan de mis gingen weken van voorbereiding vooraf en de mannen van de Schola waren vereerd in het Vaticaan te mogen laten horen dat het Gregoriaans nog altijd leeft. Vanaf aanstaande zondag zal de Schola weer de missen begeleiden in de Bonifatiuskerk.

Kunstuitleen stopt

De Kunstuitleen verdwijnt bij de BIbliotheek aan de Vliet in Rijswijk na de verhuizing naar het Huis van de Stad. De reden dat de kunstuitleen stopt is onder meer ruimtegebrek in het Huis van de Stad: het vloeroppervlak voor de bibliotheek is daar kleiner. Bovendien wordt de kunstuitleen sinds 2016 steeds minder gebruikt. Dat is niet alleen in Rijswijk zo, maar in heel Nederland.

RHC in finale Silver Cup

Rijswijk H1 van de Rijswijksche Hockey Club speelt 27 mei in de finale van de Silver Cup Heren 1 op het complex van HC Houten tegen Helmond.

Stimuleringsfonds starters

Lokale partij Wij.Rijswijk maakt zich zorgen over de positie van starters op de woningmarkt en wil met een stimuleringsfonds en een starterslening hun kansen op een woning in Rijswijk vergroten. Een Rijswijkse starter die een koopwoning zoekt heeft slechts kans op 3% van de koopwoningen, heeft Wij.Rijswijk geconstateerd. "Je moet bijna twee keer modaal verdienen om een hypotheek te kunnen krijgen. In buurgemeenten worden inwoners financieel geholpen. Dat moeten we in Rijswijk ook doen!”, vindt fractievoorzitter Danny van Dam. 

Nepartikelen gevonden

Handhavers van de gemeente hebben vorige week dinsdag samen met de politie in een bedrijfspand aan de Diepenhorstlaan in de Plaspoelpolder een grote hoeveelheid nepartikelen aangetroffen. De politie heeft de artikelen in beslag genomen en de eigenaar van het bedrijf aangehouden.

Barbecue verbod voor het Wilhelminapark?