Vaten aangetroffen

In een loods aan de Rentmeesterstraat in Rijswijk zijn dinsdagmiddag meerdere vaten aangetroffen. De brandweer kwam ter plaatse om hier onderzoek naar te doen. Even voor half vier werd de brandweer gealarmeerd voor een melding van een bodemverontreiniging bij de loods van Milanotassen XL. In de loods werden meerdere vaten met een onbekende inhoud aangetroffen. Naast de brandweer kwam ook de politie en de omgevingsdienst Haaglanden ter plaatse. De brandweer heeft ter plaatse metingen verricht. Hieruit werd duidelijk dat er geen gevaarlijke situatie was.


Barbecueverbod

Om de overlast van afval in het Wilhelminapark terug te dringen, brengt Rijswijks-Belang op 1 juni een motie in stemming om per direct een algeheel barbecueverbod voor het gebied af te kondigen. Volgens de partij bederft het rommelige aanzicht van het park het plezier van recreanten en dieren kunnen verstrikt raken in het achtergelaten afval. Ook vindt de partij dat de schoonmaakkosten voor het park de afgelopen zes jaar veel te hoog zijn geweest en hebben handhaving en voorlichtingscampagnes de vervuiling van het park niet tegen kunnen gaan.


Goedkoop trouwen

Trouwplannen? Aanstaande echtparen die elkaar doordeweeks het jawoord willen geven in een Zuid-Hollands gemeentehuis, betalen hier in 2023 gemiddeld €438,64 voor. Rijswijk is met €265,30 één van de meest goedkope gemeentes in de regio. De duurste doordeweekse ceremonie van Zuid-Holland vind je juist in Zoetermeer Lansingerland: Een reguliere ceremonie kost hier overdag €790,-.