Vader Adri en zoon Jordi zijn de tweede en derde generatie bij Vakschoenmakerij Bennis.
Vader Adri en zoon Jordi zijn de tweede en derde generatie bij Vakschoenmakerij Bennis. (Foto: CB)

Vakschoenmakerij Bennis: alles voor uw schoenen

Kapotte schoenen? Of nieuwe schoenen die net iets te krap zitten? Bij vakschoenmakerij Bennis aan de Herenstraat weten ze er wel raad mee. Hier kun je met alle soorten schoenen terecht.

In 1979 werd het bedrijf opgericht door Leo Bennis, de opa van de huidige eigenaar. In 1986 kwam diens zoon Adri Bennis (59) bij hem op de zaak. Hij nam in 2001 het stokje over. Adri behaalde zijn middenstandsdiploma en rondde de Schoenmaker-opleiding af. Kleinzoon Jordi Bennis (28) werd op 1 april 2022 officieel compagnon. Op advies van zijn vader behaalde Jordi eerst meerdere diploma's, waaronder Detailhandel. Hij leerde het vak zeven jaar lang bij een andere schoenmaker. Zo nam hij nieuwe inzichten mee in het familiebedrijf. 

Diensten

Klanten komen bij Bennis voor allerlei soorten reparaties, van orthopedische schoenen tot paardrijlaarzen. Of om sneakers schoon te laten maken, voor reservesleutels of riemreparaties. Bovendien vind je er schoensmeer van hoogwaardige kwaliteit. Met alle merken kunnen ze uit de voeten: van Van Bommel en Magnani tot Van Lier en Crockett and Jones. Maar ook merkloze schoenen krijgen hier een tweede leven. "Bijna alles kan gerepareerd worden", weet Jordi uit ervaring. "Bij twijfel, loop gerust binnen." Kapotte schoenen kunnen ook opgestuurd worden via allesvooruwschoenen.nl of schoenmakerijbennis.nl.