Studiekeuze Week bij het ROC Mondriaan.
Studiekeuze Week bij het ROC Mondriaan. (Foto: Mondriaan)

Lazy Sunday Afternoon

Op zondag 5 februari wordt in wijkcentrum Stervoorde de eerste editie van Lazy Sunday Afternoon georganiseerd. Tijdens deze maandelijkse activiteit treedt er elke keer een andere artiest op. De eerste editie wordt afgetrapt door Take 4, vier muzikale ‘duizendpoten’. Zij bespelen allemaal twee of meerdere instrumenten. Ze spelen onder andere pop, blues, Nederlandstalig, country en ballads. De optredens beginnen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur.

De Lazy Sunday Afternoon is op zondagen in wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk en is gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig.

Wilgen knotten

Op zaterdag 4 februari organiseert Natuurlijk Delfland van 10.00 tot 12.30 uur op twee plaatsen in Rijswijk een knotdag: een in de omgeving van de Hoekpolder en de ander in het Kruisvaarderspark. Belangstellenden worden uitgenodigd daaraan mee te doen. Meer informatie en een aanmeldingsformulier kunnen worden aangevraagd bij medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com. Hierbij moet vermeld worden in welk gebied iemand wil knotten. Natuurlijk Delfland zorgt voor gereedschap, koffie, thee en koeken. Bij regen gaan de activiteiten niet door. Belangstellenden boven de 15 jaar die graag hun handen uit de mouwen steken, zijn van harte welkom.

Open Dag Mondriaan

ROC Mondriaan organiseert een Studiekeuze Week én een Open Dag. De Open Dag vindt plaats op dinsdag 7 februari van 15.00 tot 20.00 uur. Vrijwel alle mbo-locaties in Den Haag, Delft/Rijswijk, Leiden en Westland zijn dan open. Ook VAVO Haaglanden is geopend. Om scholieren te helpen bij het vinden van een opleiding die echt bij hen past, organiseert ROC Mondriaan van 30 januari tot en met 3 februari 2023 daarnaast de online Studiekeuze Week. Meer informatie en aanmelden: rocmondriaan.nl.

Lezing Hoornbrug

Leuk en gratis voor iedereen: op dinsdag 7 februari vanaf 20.00 uur vertelt Arjan Kwakernaak in Museum Rijswijk een boeiend verhaal over De Hoornbrug door de eeuwen heen. Een verhaal over ‘honderden jaren van gezeur en geklaag over een brug', zoals hij zelf zegt. Arjan, conservator erfgoed, is de samensteller van de tentoonstelling De Hoornbrug in het museum en ook de auteur van het gelijknamige boekje dat de tentoonstelling begeleidt. Hij vertelt zijn verhaal op dinsdag 7 februari in Museum Rijswijk, Herenstraat 67. De aanvang is om 20.00 uur.

Repair Café

Het Repair Café reist door Rijswijk en staat op maandag 13 februari van 10.00 tot 12.00 uur bij Stichting Trias in het Huis van de stad Rijswijk op de Generaal Spoorlaan 2. Het Repair Café is gratis toegankelijk en draait om (samen) repareren. Niet alleen elektrische apparaten, maar ook kleine reparaties aan kleding kunnen de klussers aan. Ze zitten paraat met de naaimachine. Let op: ritsen inzetten en stofzuigers en Senseo-apparaten repareren doen de klussers niet.