Aanhouding op de A12.
Aanhouding op de A12. (Foto: VRPress)

Snackbareigenaar

Bij een steekpartij op de Doctor H.E. van Geldererf in Den Haag is vrijdagavond een 39-jarige man overleden. Het gaat om een snackbareigenaar. De drie verdachten zijn twee minderjarige meisjes en een jongen. Er zou in de buurt al langere tijd veel overlast zijn van jeugd.

Extinction Rebellion

Op zaterdag 28 januari zijn leden van de klimaatactiegroep Extinction Rebellion aangehouden nadat zij de snelweg A12 bij Den Haag blokkeerden en de instructies van de politie niet opvolgden. Met cola probeerden agenten vastgelijmde demonstranten los te krijgen. Ook boormachines en een slijptol werden ingezet. In de Rijswijkse coalitie ontstond volgens Telegraaf enige ophef omdat er GroenLinks-leden bij de actie aanwezig zouden zijn geweest. Beter voor Rijswijk (BVR) zou van GL hebben gevraagd hun leden te verbieden nog langer naar 'demonstraties te gaan die door de burgemeester zijn verboden.' Daar sloot VVD zich bij aan.

Veel kleding gedoneerd

Dorcas Hulp Delft en Haaglanden bedankt Groot Rijswijk voor het plaatsen van hun oproep voor dekens, dekbedden, kleding en schoeisel voor de Oekraïense vluchtelingen die onder meer in Rijswijk en Delft worden opgevangen. “Wij ontvingen heel veel zakken met dekbedden, dekens, kussens, kleding en schoeisel!” Twee van de inzamelpunten waren in Rijswijk, aan de Merellaan en de Sir Winston Churchilllaan. “Alles wordt de komende tijd uitgezocht en gesorteerd en vindt de komende weken en maanden zijn weg naar de Oekraïense vluchtelingen, die hier heel erg mee geholpen zijn.”

Elea verhuist later

De verhuizing van restaurant Elea van Rijswijk naar het Noordeinde in Den Haag laat iets langer op zich wachten. In plaats van op 22 januari, sluit het restaurant in Rijswijk haar deuren nu voorgoed op 11 februari. In oktober 2022 werd bekend dat het toprestaurant van gastvrouw Bibi Kuyp en chef Takis Panagakis rond de jaarwisseling zou dichtgaan in Rijswijk, om hun nieuwe filiaal begin 2023 te openen aan het Noordeinde in de Hofstad. Bekend is nu dat de opening in Den Haag op 17 februari plaatsvindt.

Pandbrigade

De gemeente Rijswijk krijgt een eigen pandbrigade, op voorstel van GroenLinks, VVD, D66, PvdA, Beter voor Rijswijk en PGR. Een pandbrigade controleert de veiligheid van panden en woningen in de stad. Ook onderzoekt dit team of eigenaren, huurders en verhuurders van panden en woningen zich houden aan de regels voor bouwen en wonen. In Den Haag is al lange tijd een pandbrigade actief, met goede resultaten.

Aanrijding

Op de kruising van de Laan van Hoornwijck met de Madame Curielaan in Rijswijk heeft woensdag 1 februari een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fiets. Zowel de automobilist als de fietser raakten bij de aanrijding gewond. De fietser kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto aan en belandde met flinke snelheid op het asfalt.