Vanaf het nieuwe jaar zal Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen haar intrede doen bij KADE40.
Vanaf het nieuwe jaar zal Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen haar intrede doen bij KADE40. (Foto: PR)

Ballet- en Dansstudio en KADE40 slaan de handen ineen

Algemeen

Sinds het nieuwe jaar doet Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen haar intrede bij KADE40. Na eerdere samenwerkingen zullen de twee partijen elkaar wekelijks gaan zien aan de Westhavenkade in Vlaardingen.

Na 17 jaar, met grote passie en oog voor talent in Schiedam, staan alle dansdocenten nu klaar om Vlaardingen te betreden. Met de expansie richting Vlaardingen wil de dansschool haar publiek verbreden en iedereen in de regio Schiedam en Vlaardingen aan het dansen krijgen.

Op woensdagen en zaterdagen zal de dansschool starten met danslessen aan kinderen vanaf 1,5 jaar tot en met 15 jaar in verschillende dansstijlen. Mocht dit een succes zijn, zal de dansschool verder uitbreiden met diverse leeftijden. “We hebben onwijs veel zin om alle kinderen aan het dansen te krijgen in Vlaardingen. Op dit moment bereiken wij al een groot deel van Vlaardingen door onze locatie bij Sportpark Willem-Alexander in Schiedam Noord. Maar we kregen steeds meer vragen vanuit onze leerlingen of wij ook een dependance in Vlaardingen centrum zouden starten. De stap om richting Vlaardingen centrum te gaan is voor ons dan ook een logisch gevolg”, aldus eigenaresse Rowana Wolff-Koffijberg.

KADE40 zoekt altijd de verbindingen op en gaat graag nieuwe samenwerkingen aan. Zo vertelt Sylvia Hagers, Directeur KADE40 ons. “In de Corona periode is Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen al bij ons over de vloer geweest. Bij gebrek aan ruimte hebben zij een aantal weken onderdak bij ons gevonden, wat een groot succes was. Sindsdien hebben we regelmatig contact gehad en elkaar opgezocht voor verschillende maatschappelijke doelen. Dat we nu onze samenwerking voortzetten in de vorm van wekelijkse danslessen vinden we geweldig.” Bij Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen kunnen kinderen een gratis proefles doen in een van de dansstijlen. Op de website is het rooster terug te vinden. Op zaterdag 14 januari houdt Ballet- en Dansstudio Schiedam een open dag bij KADE40. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom voor verschillende workshops, optredens en andere activiteiten. Via de sociale media is het programma terug te vinden.

KADE40 en Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen slaan de handen in één voor deze bijzondere samenwerking.