Rik Bouman wordt in de Grote Podcastshow geïnterviewd door Mischa Blok over zijn succesvolle podcast de Kunstmaffia
Rik Bouman wordt in de Grote Podcastshow geïnterviewd door Mischa Blok over zijn succesvolle podcast de Kunstmaffia Foto: UWM/PS

Rik Bouman maakt furore met zijn true crime podcast de Kunstmaffia

De podcasts die Vlaardinger Rik Bouman inmiddels heeft gemaakt trekken steeds meer luisteraars. Volgens een officiële telling liep het aantal luisteraars het afgelopen jaar op tot ruim 120 duizend mensen. Deze belangstelling ging niet voorbij aan de makers van de De Grote Podcast Show, die afgelopen oudejaarsavond werd uitgezonden op NPO radio 1.

Door Peter Spek

Rik Bouman, die inmiddels de podcast De Gijzeling, Moordzaak 1974 Lammie en de Kunstmaffia achter zijn naam heeft staan, zat in de studio in Amsterdam met grote namen in deze wereld als Koos van Plateringen, Tim de Wit, Tom Jessen, Maarten van Rossem, Laura Kors, Joris Peters, Lotte van Galen en Ad Nieuwdorp, allemaal gevestigde namen in de podcast-wereld. Samen met podcastmaker Ab Nieuwdorp van de podcast England, all England, werd Rik Bouman geïnterviewd door de bekende radiopresentatoren Mischa Blok en Lammert de Bruin. In de radioshow was veel aandacht voor de podcast de Kunstmaffia die Rik Bouman samen met Robert Tetteroo onlangs heeft gemaakt. Zo werd er gesproken over een nieuwe aflevering die binnenkort gepubliceerd zal worden en waarbij onder andere de vraag zal zijn of de Mona Lisa in het Louvre de echte is of toch vervalst zou kunnen zijn. Ook kreeg Rik Bouman de gelegenheid om aan te kondigen dat er dit jaar door hem en Robert Tetteroo een tweetal nieuwe podcast-series gelanceerd zullen worden waarbij zelfs één daarvan de allerbeste true crime podcast van Nederland zou kunnen worden. De Vlaardinger vertelde ook in de show dat hij een opname zal gaan maken met een ter dood veroordeelde Amerikaan die onlangs door een Nederlandse advocaat is vrij gekomen na 20 jaar ten onrechte vastgezeten te hebben. Een opname met de advocaat is al opgenomen en zal binnenkort openbaar gemaakt worden. Over zijn eerste true crime podcast serie De Gijzeling op de Noordzee die twee jaar geleden is uitgebracht kon hij medelen dat hiervan een documentaire gemaakt zal worden door een Engelse documentaire maker en dit jaar bij een streamingsdienst uitgebracht zal worden. In het programma kwam naar voren dat Rik Bouman het vooral mooi vindt om onderzoek naar het verhaal te verrichten bij de voorbereiding van een podcast  en om de mensen die betrokken zijn bij het podcastverhaal te interviewen. Robert Tetteroo is erg sterk in het schrijven van het script met een spannende verhaallijn.