Jelle Blankestijn eiste tegen Binnenmaas een hoofdrol op en scoorde ook nog eens tweemaal. (Foto: Bas van Os)
Jelle Blankestijn eiste tegen Binnenmaas een hoofdrol op en scoorde ook nog eens tweemaal. (Foto: Bas van Os)

‘Naar boven én naar beneden kijken’

Sport

Victoria’04 lijkt zijn plek in de derde klas te hebben gevonden. Dat leverde na de winterstop drie overwinningen op. Precies op tijd, want de strijd om uit de buurt van de zes nacompetitie- en degradatieplaatsen te blijven zal steeds heviger worden.

DOOR GERARD S. VERVER

Dan helpt het wanneer je dankzij soevereine winst in de oefenwedstrijd bij tweedeklasser Binnenmaas met een goed gevoel aan het competitie-vervolg kan beginnen. “We hebben die gasten bij vlagen weggespeeld”, kijkt trainer Raymond Kraaijbeek terug op de 2-3 winst. Het bevestigt hem, dat de neo-derdeklasser definitief de goede weg is ingeslagen. Wel zag hij de thuisploeg in de slotfase nog bijna langszij komen. Het is een kwaliteit, die Victoria’04 ook aangemeten heeft: “gas geven in het zicht van het laatste fluitsignaal om de wedstrijd alsnog een winnende wending geven”. Hij ziet dat als premie voor “de strijd, die geleverd wordt. Ze gaan er als collectief vol voor en hebben veel voor elkaar over.” Dat ontstond niet zomaar. Hij zag, dat de groep tijd nodig had om te wennen aan zijn manier van trainen en coachen. Voelde dat ze het stapje omhoog niet op stel en sprong konden maken. “Ze moesten het spelletje anders gaan invullen dan ze in de vierde klas gewend waren. Toen keilden ze de bal van achteruit naar voren en moesten ze het daar maar uitzoeken. Ik kies ervoor om via balbezit aan de opbouw te beginnen. Dat was even wennen.”

Tegen Rijnmond/Hoogvliet, Rozenburg en OVV krijgt Victoria’04 de komende weken de kans het gat met het rechterrijtje te vergroten. “Dan moeten we wel winnen”, is Kraaijbeek voorzichtig. “en niemand onderschatten. We staan op 3 punten van plek 3 en op 4 van de rode streep. Met 9 uit 3 kan je je aardig hogerop spelen. Dat zou lekker zijn. We kijken omhoog, maar moeten nu ook nog naar beneden kijken.”