Jelle Tempelman en Valentijn Menagazzi zijn blij met hun turndiploma's (Foto: PR)
Jelle Tempelman en Valentijn Menagazzi zijn blij met hun turndiploma's (Foto: PR) (Foto: )

SPORT in het KORT

Sport

CWO’s Qualid Tarifit in Futsal-oranje

CWO-(veld)voetballer Qualid Tarifit is geselecteerd voor het Nederlands Futsalteam, dat in de race is voor plaatsing voor het WK. Oranje bereikte de finaleronde van het kwalificatietoernooi en speelt 3 maart tegen Kosovo en later tegen Oekraïne.

Nico Huijer naar VFC/za

Nico Huijer (29) maakt de overstap van DVO’32 naar de zaterdagselectie van VFC. Hij speelde eerder in een vriendenteam bij Deltasport, voetbalde twee seizoenen bij Cion en streek zes jaar geleden bij DVO’32 neer. ‘Met zijn ervaring zal het een mooie toevoeging zijn aan de groep”, oordeelt trainer Najim Nasri, die hem kent uit de tijd dat hij Cion leidde.

Ook Robin den Breems verlaat DVO’32

Victoria’04 meldt, dat DVO’s Robin den Breems de overstap maakt naar de Broekpolder. De scorende middenvelder speelde zes jaar aan de Marathonweg en zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Jongens van VG Dynamiek scoren

De jongens van VG Dynamiek hebben zich in de afgelopen tijd aardig in beeld geturnd. Zo pakte Jelle Tempelman een zilveren en Valentijn Menagazzi een bronzen en gouden sticker. Omdat turnclubs dikwijls onvoldoende jongens hebben om zelf een team te vormen wordt samengewerkt met andere clubs. Zo turnden Eli Dors, Dylano Zonneveld en Paskal Vijfvinkel met leeftijdgenoten van DOS Naaldwijk en werden tweemaal tweede. Ook Sami Belmeki en Sam van Pelt turnden mee in combi-teams.

Open tennisdag VLTC

Het duurt nog even voordat het 25 maart is. De datum kan voor jongeren en ouderen, die kennis willen maken met tennis en de vereniging VLTC alvast wel gereserveerd worden. In de Broekpolder is dan de jaarlijkse open dag met clinics voor alle leeftijden. Meer daarover op Facebook: VLTC Vlaardingen.

Geen finale voor Move4U-volleyballers

Het is de volleyballers van Move4U niet gelukt de finale van het districs-bekertoernooi te bereiken. In de halve finale verloren ze met 1-3 van Volley2B 2, dat net als de Vlaardingers in de eerste klasse B speelt en daar soeverein koploper is.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Zwaluwen-De Dijk, CWO-Westlandia, HMSH-Cion, DVO’32-Botlek, Deltasport-OHVV, Victoria’04-Rijnmond/H, VFC/za-Wilhelmus (14.00).

Zon: Virtus-VFC 14.00).

DAMESVOETBAL: zat Ariston’80 4-CWO, DVO’32-Zestienhoven (11.45), Zwaluwen-Rijnvogels (13.15); zon Aeolus-Victoria’04.

BASKETBAL: zat LUSV-Vlaardingen Captains(h).

HANDBAL: dins Dios-Twist(d)..

KORFBAL; zat Blaashal 15.45 Twist-Oosterkwartoer.

VOLLEYBAL: maan sporthal Holy 21.15 Move4U-Switch’89(h).

WATERPOLO: zat De Kulk 21.40 ZVVS-Mokum(d).