CWO: geen punt meer te verliezen

Sport

“Wat onze ambitie was? Een plek in de bovenin”. Een blik op de ranglijst leert echter, dat CWO nog een lange en lastige weg moet gaan om dat waar te maken. Het staat in het rechterrijtje. Daar waar degradatie en nacompetitie dreigt.

“We zijn naar de laatste zes gezakt”, sombert aanvoerder Justin van Mullem. “Dat wil je toch niet meemaken.” Zeker niet in het seizoen, dat hij als zijn laatste bestempeld. Hij stopt. Daarin past geen degradatievoetbal. Hij wil zijn carriere, die hij als talentvol en veelbelovend broekie bij SVDPW begon, goed afsluiten. CWO laat het echter na de winterstop met driemaal verlies en een gelijkspel tegen voormalig zondagclub Concordia, behoorlijk afweten. “Pech achtervolgt ons. Het zit niet mee”.

Maar er speelde meer: het afhaken van enkele teamgenoten, zoals hij ze netjes noemt. Het waarom laat hij het liefst onaangeroerd, maar vult de vraagtekens over hun tussentijdse vertrek alsnog in met “een verschil in mentaliteit”.

Met een geslonken spelersgroep moet CWO de weg naar herstel zoeken. “Met een nieuwe ambitie: niet degraderen”, verzucht hij. “En de groep overtuigen, dat we dat alleen redden als we er met zijn allen voluit voor willen gaan. Maar zaterdag wel met de handicap, dat Qualid Tarifit er niet bij is, omdat hij met het Nederlands Futsal-team twee interlands speelt.”

Met toch voor de manschappen van trainer Jerff Stans de opdracht de weg te vinden, die, zo vult hij het in, “ons uit de impasse helpt. Tegen onderste clubs hebben we het laten liggen. Nu volgt een zwaar programma en de opdracht om er tegen tegenstanders uit het linkerrijtje (met zaterdag de thuisbeurt tegen Westlandia, red.) voluit voor te gaan en het tij te keren.”