Trots laten Jelle Tempelman(links) en Valentijn Menegazzi het diploma zien dat zij behaalden op wedstrijden in deze regio.
Trots laten Jelle Tempelman(links) en Valentijn Menegazzi het diploma zien dat zij behaalden op wedstrijden in deze regio. Foto: UWM/PS

Jeugd van Dynamiek schittert in regio

Jelle Tempelman en Valentijn Menegazzi, van de gymnastiekvereniging Dynamiek hebben de afgelopen maanden deelgenomen aan vier districtswedstrijden, die gehouden werden in Zoetermeer. Zij lieten op zes onderdelen een oefening zien die uiteindelijk beloond werd met een sticker, waarbij de gouden sticker voor een perfecte uitvoering stond.

Door Peter Spek

Bij het eerste meetmoment verdienden zij een zilveren en bronzen sticker, bij het tweede meetmoment was er zelfs een gouden sticker voor Valentijn Menegazzi op het onderdeel voltige en handstand. Zij verdienden uiteindelijk een fraai diploma met deze resultaten. Het pupillen C team van Dynamiek, dat bestond uit Eli Dors, Dylano Zonneveld en Paskal Vijfvinkel, nam samen met DOS uit Naaldwijk deel aan een serie wedstrijden. De eerste wedstrijd voor dit team leverde een derde plaats. Op de tweede wedstrijd steeg de ploeg naar een tweede plaats. Daarna volgde in de derde wedstrijd een vierde plaats en de reeks werd afgesloten met een vijfde plaats. 

Turntalent

Turntalent Sami Belmeki kwam in de eerste divisie uit in de categorie instap A, een erg hoog niveau met veel tegenstand. In een team van Velocitas uit Gouda behaalde zij een vierde plaats. Met turnsters van O&O uit Zwijndrecht behaalde zij ook een fraaie vierde plaats. Verder deed Sam van Pelt het uitstekend op enkele wedstrijden in deze regio. Zij komt uit in categorie jeugd C en samen met de turnsters van OKK uit Gorinchem, behaalde zij tweemaal een derde plaats. Met de turnsters van Velocitas en Die Hage, lukte het haar om tweede te worden in een sterk veld van deelnemers om daarna op de afsluitende wedstrijd het individuele klassement te winnen.