Euforie in het Twist-kamp na de 23-20 zege op Foreholte 2 en het bereiken van de halve finale. (Foto: PR)
Euforie in het Twist-kamp na de 23-20 zege op Foreholte 2 en het bereiken van de halve finale. (Foto: PR)

Twist speelt zich richting bekerfinale

Het is nog niet zover, eerst moeten ze nog even de halve finale winnen, maar inmiddels zijn de handbalsters van Twist, zelfs een beetje tot eigen verbazing, al wel doorgedrongen tot de voorlaatste speelronde van h.et bekertoernooi. "Halve finale. Here we come"

Bert Donker genoot van de euforie, die na de 23-20 winst op Foreholte 2 bezit nam de spelersgroep. “Eigenlijk waren we die wedstrijd begonnen met een we-zien-wel-wat-er-van-komt. Wij zijn een middenmotertje, die het een paar dagen eerder niet was gelukt om koploper Velo 3 schade toe te brengen. De meiden uit Voorhout zijn de nummer twee in de andere eerste klas, waarin ze recent van de koploper wonnen. Dan voel je je aanvankelijk toch een beetje de underdog”, schetst de Westlandse trainer het gevoel waarmee in de Erasmushal, met veel thuispubliek op de banken, aan het karwei begonnen werd. Dat het niet lukte om van Velo 3, waarin twee van zijn dochters spelen, te winnen, neemt hij zijn team niet kwalijk. “Die ploeg is gewoon sterker en dat moet je dan maar accepteren. Zij zijn niet voor niets de kampioen. Verliezen van dat soort tegenstanders is niet erg. Daar leer je van. Ik zie, dat ze de lessen steeds goed oppakken en met een dit-gaat-niet-weer-gebeuren gevoel in resultaten vertalen. Dit is echt een goed stel. Al in de wedstrijd tegen Velo maakten ze duidelijk, dat ze als ze er als collectief voor gaan, en dat deden ze, kunnen handballen. Dat was in die bekerwedstrijd niet anders.”

Dan nu het vervolg: de halve finale. “Voor Twist-begrippen was het spelen van de kwartfinale al uniek. Laat staan nu er zicht is op de finale.” Daarvoor zal Donker & Co eerst nog een keer moeten pieken. Met HVOS, Saturnus/L of Velo 3 als tegenstander. “Liever niet Velo. Die zie ik graag pas in de finale terug.”