Kort nieuws

Het Repair Café in Wijkcentrum West aan de professor Teldersstraat 10 in Vlaardingen (Westwijk) is op zaterdag 4 maart weer geopend. De vrijwilligers staan klaar om - kosteloos - spullen te repareren die anders weggegooid zouden worden:
(klein-) huishoudelijke apparaten, klokken, fietsen, kleding, speelgoed maar ook computers krijgen zo een tweede kans. Bij vragen over de computer, iPad of smartphone? De vrijwilligsters helpen de bezoekers graag op weg. Het Repair Café is open van 9.30 tot 12.00 uur.

Repair Café

Seniorenwelzijn in het Alzheimercafé

Op dinsdag 7 maart 2023 vindt het Alzheimercafé Vlaardingen weer plaats in het Zonnehuis Vlaardingen. Tijdens deze avond zijn Marielle van Santen en Diana van der Sluis van Seniorenwelzijn te gast. Zij vertellen over wat Seniorenwelzijn biedt aan ouderen in Vlaardingen en in het bijzonder aan ouderen met (beginnende) dementie. Het Alzheimercafé vindt plaats in de Brasserie van Het Zonnehuis Vlaardingen Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen. De zaal is open om 19.00u en het programma begint om 19.30u.

Linedance lessen

Iedere vrijdagochtend is er van 11.00 tot 12.30 uur Linedance les in de buurtkamer in de VOP. De groep op vrijdag is een clubje oudere dames die het heerlijk vinden om te bewegen op muziek. Tussendoor wordt er een kopje koffie of thee gedronken en gezellig gekletst. Meer info via Wil op telefoonnummer: 06-38128024 of kom gewoon langs voor een proefles. Buurtkamer de VOP, Valeriusstraat 28 in Vlaardingen.

Geldzaken op orde

De Bibliotheek de Plataan biedt een gratis cursus aan om de basis van geldzaken op orde te krijgen. Tijdens de wekelijkse cursus krijgen deelnemers handvatten en tips voor: het doen van boodschappen; het gezond en lekker budgetkoken; het kiezen of juist stopzetten van verzekeringen; het aanvragen van toeslagen; het doen van belastingaangifte. De cursus is gericht op het verhogen van de financiële vaardigheden. Rekenen komt er ook aan te pas. Bibliotheek de Plataan heeft nog enkele plekken voor de cursus. Opgeven kan t/m 7 maart. Bel of app naar: 06 303 346 36. Of loop de bibliotheek binnen. Meer info via Annelies Maris van Bibliotheek amaris@debibliotheek.deplataan.nl.

Lezing bijna-doodervaring

Op donderdag 9 maart van 20.00 tot 22.00 uur geeft Maureen Venselaar een lezing over haar nieuwe verklaring van de bijna-doodervaring. De lezing vindt plaats in de centrale bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100.

Kicky’s Art in kerkcentrum Holy

Van 27 februari tot 17 april exposeert Annemarie Kattestaart onder de naam Kicky's Art in Kerkcentrum Holy. Annemarie is haar hele leven al bezig met textiel. Op de lagere school maakte ze kleertjes voor haar Barbie en breidde en haakte knuffels. Later borduurde zij diverse tafelkleden voor de uitzet (dat deed je toen nog) en voor de babykamer kwamen geborduurde gordijnen. Voor haar opgroeiende kinderen zat zij regelmatig achter de naaimachine, en maakte soms van 2 gedragen broeken 1 goede voor haar zoons. Toen begon het recyclen al. Mede onder invloed van de tijd is zij een aantal jaren geleden, verder gegaan met recyclen. Niet voor het maken van kleding maar van kunst. Behalve textiel gebruikt zij nu ook drijfhout en ander materiaal. Toen van iemand de vraag kwam of zij ook van haar, onlangs overleden, opa's kleding iets moois kon maken begon het creëren van ‘blijvende herinneringen'. Kom eens kijken in het kerkcentrum aan de Reigerlaan, nr. 47 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 11.00 en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.