Een vrije trap lijkt CWO in de slotfase van de derby tegen Cion de gelijkmaker te bezorgen. Het bleef echter 1-0. Robert Verbeek (inzxet0 liet de crash nog even aan zich voorbij gaan. (Foto's: UWM/Sparta)
Een vrije trap lijkt CWO in de slotfase van de derby tegen Cion de gelijkmaker te bezorgen. Het bleef echter 1-0. Robert Verbeek (inzxet0 liet de crash nog even aan zich voorbij gaan. (Foto's: UWM/Sparta) (Foto: )

Robert Verbeek terug in de polder

Sport

Robert Verbeek keert terug in de Broekpolder waar hij eerder vanaf 2008 twee seizoenen Deltasport aanstuurde en om vervolgens bij de Marokkaanse voetbalbond aan de slag te gaan. Nu lukte het Cion om hem, nadat hij in 2022 Sparta/AV achter zich liet, vast te leggen.

Daaraan ligt de sinds zijn Delta-jaren bestaande contact met Cions technische man Sebas Verburgh ten grondslag. “Ik wist, dat hij het trainingsveld toch wel was gaan missen. Bovendien had hij me al eens eerder gezegd, dat hij, als hij de draad weer zou oppakken, dat graag bij ons clubje zou willen doen. Sindsdien stond hij, mocht zoals nu het geval is Ricky van den Bergh afhaken, bovenaan mijn lijstje.”

Het vergde drie telefoontjes en de afspraak om onder vier ogen een ‘bakkie te gaan doen’. Verburgh: “Het contact, dat ik met hem had, heb ik altijd warme gehouden. Ik heb hem uitgelegd wat wij willen en wat we kunnen bieden. Dan merk je en spreekt hij ook uit, dat hij het contact met spelers op de training en op zaterdagen tijdens wedstrijden toch wel is gaan missen. Dan is het toch mooi, dat iemand met zo’n geweldige staat van dienst voor Cion kiest.”

“Ik vind het knap hoe zo’n cultclubje een stabiele tweedeklasser is geworden”, looft de inmiddels 61-jarige trainer en globetrotter (hij werkte in Turkije, Arabische Emiraten, Singapore, Japan en Marokko) de activiteiten van zijn nieuwe broodheer.

CWO bijna rond met nieuwe trainer

In de voetbalwandelgangen ging zaterdag het bericht rond, dat CWO zo goed als rond is met een opvolger voor de naar Nieuwenhoorn vertrekkende trainer Jeff Stans. TC-lid Gert-Jan Pleijsier verwacht de gesprekken met hem snel af te ronden, zodat hij de naam komend weekend naar buiten kan brengen.