Kees Clement(op de voorgrond) van de Fietsersbond Vlaardingen ziet dat er nog veel verbeteringen nodig zijn om de haringstad fietsvriendelijk te maken.
Kees Clement(op de voorgrond) van de Fietsersbond Vlaardingen ziet dat er nog veel verbeteringen nodig zijn om de haringstad fietsvriendelijk te maken. Foto: Peter Spek

'Er zijn nog heel veel fietsknelpunten die verbeterd kunnen worden'

Vlaardingen heeft nog altijd de ambitie uit te groeien tot een stad met goed en veilig begaanbare fietspaden. Maar ook met als doel de mobiliteit in de stad te verbeteren door minder autoverkeer en de automobilist te overtuigen om in plaats van de auto de fiets te pakken. Maar dan moeten de fietsvoorzieningen wel in orde zijn.

Door Peter Spek

Ook had Vlaardingen ooit de pretentie, onder aanvoering van Bart Bikkers, de wethouder met verkeer in zijn portefeuille, fietsstad van Nederland te worden. Op uitnodiging van Kees Clement van de altijd actieve Fietsersbond Vlaardingen werd er onlangs een fietstochtje georganiseerd met enkele raadsleden en met Bart Bikkers om te kijken waar in Vlaardingen nog verbeteringen kunnen plaatsvinden als het gaat om je als fietser veilig en vooral snel te kunnen verplaatsen.

Verwarring

“Dat begon meteen al op de Hoogstraat waar de fietser flink in verwarring wordt gebracht met borden die op elke plek weer anders zijn. Waarom niet één regel: voetpad, dus de voetganger heeft het eerste recht, maar je mag er ook fietsen, maar dan wel over de hele Hoogstraat en zonder ingewikkelde tijdsaanduiding,” zegt Kees Clement. 

Gevaarlijke oversteek

Een volgende knelpunt dat Kees Clement de raadsleden liet zien was de zeer gevaarlijke oversteek voor fietsers op de Westlandseweg vanaf de Watertoren naar Plein 1940. "Heel veel ouders houden hun hart vast wetende dat hun kind elke dag die gevaarlijke onoverzichtelijke horde moet nemen. Er wordt gedacht aan een vluchtheuvel liet wethouder Bart Bikkers weten. Mooi, maar soms wordt er wel erg lang nagedacht voordat er wordt gehandeld,” moet Kees Clement vaststellen. De volgende halte in de fietstocht is het metrostation Vlaardingen-Oost. "Wil je het openbaarvervoer echt goed bevorderen, dan moet je natuurlijk wel zorgen voor een goede fietsenstalling. in het Centrum en bij het station West is dat goed geregeld, maar bij het station Oost komen meer fietsers dan op beide andere stations samen, maar is het wat fietsparkeerplaatsen een groot drama,” zegt Kees Clement. "Aan de achterkant is wel ruimte voor een extra fietsenstalling, maar daar is de uitgang van het inmiddels station dicht. En daar gaat de RET over. En dus is dat door ons als gemeente niet te regelen,” zegt wethouder Bart Bikkers.