De overeenkomst is getekend, de verkoop kan beginnen.
De overeenkomst is getekend, de verkoop kan beginnen. (Foto: gemeente Koggenland)

Overeenkomst getekend voor dertig nieuwe woningen

KOGGENLAND -  Wethouder Rosalien van Dolder tekende woensdag 18 januari met directeur Piet Jan Ooms een overeenkomst voor de realisatie van 24 koopwoningen en 6 sociale huurwoningen in het project Lijsbeth Tijs fase 3 in Berkhout.

De koopwoningen worden in opdracht van de gemeente gerealiseerd in diverse prijscategorieën, variërend van tien starterswoningen vanaf 200.000 (vrij op naam) tot levensloopbestendige woningen en twee-onder-één-kapwoningen in de vrije sector. 

Met de realisatie van de derde fase wordt het plan Lijsbeth Tijs afgerond, tot genoegen van wethouder Van Dolder. "Er is veel vraag naar woningen in de dorpen. Ruim 800 mensen zijn bij de gemeente Koggenland ingeschreven als woningzoekende voor een koopwoning of kavel in Berkhout. Door de toenemende vraag naar woningen in de steden is het beeld ontstaan dat er in de dorpen minder woningzoekenden zijn, maar niets is minder waar. Ik ben blij dat wij als gemeente met de verschillende woningbouwprojecten in al onze dorpen kunnen bijdragen aan extra woningen in Koggenland. Het is van groot belang om ook te bouwen in de kleinere dorpen zoals Berkhout. Dit houdt de dorpen levendig en vitaal, zorgt ervoor dat de basisschool kan blijven bestaan en de verenigingen blijven floreren."

Afbeelding