De week van de Jonge Mantelzorger.
De week van de Jonge Mantelzorger. (Foto: Pexels.com)

De Week van de Jonge Mantelzorger

Nieuws

WORMERLAND - De Week van de Jonge Mantelzorger is dit jaar van 1 tot 7 juni. Zoals elk jaar vraagt WelzijnWonenPlus Wormerland tijdens deze week extra aandacht voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie, hebben extra zorgen of missen zelf zorg en aandacht, doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of taalachterstand heeft.

“De jonge mantelzorgers maken zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze zelf soms de nodige zorg en aandacht, omdat de aandacht binnen het gezin vaak naar de hulpbehoevende gaat. De Week van de Jonge Mantelzorger is een week waarin wij extra aandacht vragen voor deze vaak onzichtbare groep jongeren. Tijdens deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers. Het doel van de campagne is om bewustwording te creëren en de zichtbaarheid van jonge mantelzorgers te vergroten.”

In de Week van de Jonge Mantelzorger organiseert WelzijnWonenPlus Wormerland en Team Sportservice een toffe activiteit voor jonge mantelzorgers in de leeftijd van 8 tot 25 jaar.

Expeditie Robinson

Op zaterdag 3 juni van 14.00 tot 17.00 uur kan je deelnemen aan Expeditie Robinson in Zwembad Het Zwet, Sternstraat 2 in Wormer. “Jij bent een jonge mantelzorger maar ben jij ook een échte Robinson? Test je skills tijdens dit leuke uitje! Samenwerking, behendigheid, creativiteit en plezier staan voorop. Zijn jullie klaar voor actie en avontuur?”

Na afloop wordt er lekker gegeten en is er nog tijd om vrij te zwemmen voor wie dat wil (zwemdiploma verplicht). Je mag trouwens ook een vriend of vriendin meenemen. Aanmelden is nodig en kan via astrid@welzijnwonenplus.nl of Whatsapp 06- 829 228 65.