Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Ambacht thema expositie in Zaansgroen tijdens Open Atelierroute

ZAANDAM -  Onder het thema ‘Ambacht’ laten kunstenaars Daniëlle van der Erve, Rein-Willem Gloudemans en Sabin Kech tijdens de Open Atelierroute in de Zaanstreek hun werken zien in Zaansgroen, Zeemansstraat 54. De expositie is onderdeel van de Tengel Atelierroute en vindt plaats op zaterdag 3, zondag 4, zaterdag 10 en zondag 11 juni. 

Van der Erve fotografeert water en benadert het thema met als inspiratiebron het kleurenpalet en de lichtinval van oude meesters als Vermeer. Ruim 20 jaar is Daniëlle door water gefascineerd. Met name door het kijken er naar en van daaruit het vastleggen van de voor haar juiste abstracte afbeelding. Het spel van kleur, vorm en beweging creëert steeds weer een nieuwe transparante werkelijkheid wat blijft boeien. Gloudemans is een schilder en ambachtsman, hij toont hier kleinere werken en sculpturen. 

Bij Kech worden door ambachtelijke textiele technieken, zoals weven, kantklossen en haken onorthodoxe thema’s behandeld. Al van kinds af aan is Zaandamse Sabin Kech geïnteresseerd in knutselen met stoffen en kleuren. Eigenlijk is er vanaf toen al een sterke basis gelegd om in textiele technieken en patronen zich verder te ontwikkelen. 

Ambacht is te zien van 13.00 tot 17.00 uur, vrij entree. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding