Mady Tims en Chris Beuk
Mady Tims en Chris Beuk (Foto: Aangeleverd)

Trainersduo en kans op titel

WORMER - Dat het op en rond sportcomplex Trickelsoord - de thuisbasis van GG/RMcD Huis Emma - de laatste weken wat onrustig is geweest kan niemand met sportieve belangstelling ontgaan zijn. 

Een belangrijk punt van onrust was o.a. wie er het nieuwe seizoen als trainer voor de hoofdselectie zou komen te staan. Met het contracteren van Mady Tims en Chris Beuk zal er komend seizoen ongetwijfeld een goede samenwerking ontstaan met GG/RMcD Huis Emma. 

Het trainersduo werkt al een aantal seizoenen succesvol samen en pakt deze kans om in de Kenonz Korfbal League te werken met beide handen aan. Met Mady Tims (46) en Chris Beuk (54) hebben de Wormers 100% korfbal binnengehaald. Momenteel is het trainersduo succesvol actief bij CKV Nieuwerkerk.

Mady heeft een unieke korfbalcarrière op haar naam staan. Achter haar naam als topspeelster van PKC/Vertom staat een enorme erelijst. Liefst 10x landskampioen zaal/veld, 5x Europacup, 3x uitgeroepen tot beste speelster en 2x vrouwelijke topscorer en in TeamNL een even respectabele lijst met 63 officiële interlands, 3x Europees kampioen, 3x Wereldkampioen en 1x World Games). Daarnaast heeft zij zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld als trainer/coach bij verschillende verenigingen en RTC-teams.

Chris heeft als trainer/coach in Zuid-West zijn sporen verdiend bij RTC-teams en verenigingen als Vitesse, Sagitta, DeetosSnel, DVS’69, Movado en GKV.

Voorzitter Rick de Wit geeft aan dat Groen-Geel werkt aan een nieuw vijf jarig traject (een plan van aanpak dat eerder uitstekend werkte) met als doel zich te blijven meten met de beste korfbalverenigingen in Nederland. 'Belangrijk is dat we realistisch blijven en open staan voor advies en nieuwe ideeën zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen en daarmee aansluiten op wat topkorfbal in deze tijd vraagt. De ervaring en kennis van het duo gaan bijdragen in onze volgende stap naar verdere professionalisering.'

Na de 11-18 winst op rode lantaarndrager NIC is Groen Geel met nog twee wedstrijden te gaan koploper in de Hoofdklasse. Daarin treft het haar directe concurrenten KV Wageningen en Unitas nog. Iin de eerstkomende thuiswedstrijd hebben de Wormers aan 1 punt voldoende om een kampioensfeestje te kunnen vieren. Promotie naar de Ereklasse is al gerealiseerd.