Lekker Happen en Trappen.
Lekker Happen en Trappen. (Foto: Adobe Stock)

Rotary Monnickendam houdt Culinaire fietstocht Happen & Trappen

Nieuws

WATERLAND – Rotary Monnickendam organiseert voor de vijfde keer de culinaire fietstocht Happen & Trappen. Het evenement vindt plaats op zondag 4 juni en vooraf inschrijven kan nu al via de website www.happenentrappenwaterland.nl.

De culinaire fietstocht kent dit jaar een nieuwe route die 35 km lang is

De culinaire fietstocht kent dit jaar een nieuwe route door Waterland die zo’n 35 km lang is. En er zijn nieuwe culinaire gerechten. Bij elke stop krijgen de deelnemers een culinair proeverijtje aangeboden.

35 km - 4 stops

De route door Waterland telt 4 stops. Er wordt tussen 11.30 – 12.30 uur gestart bij Bierderij Waterland aan het Galgeriet in Monnickendam. 

Deelnamebewijs

Bij de Bierderij ontvangen de deelnemers hun deelnamebewijs en na een kop koffie met wat lekkers kunnen ze op weg naar de 4 stops op de route, die loopt via de Purmer, Kwadijk, Hobrede, Oosthuizen, Middelie, Edam en Katwoude, om tot slot weer te eindigen bij de Bierderij.

“Praatbankjes”

Aan Happen&Trappen is een goed doel verbonden. De deelnemersinkomsten worden, samen met de sponsorinkomsten van o.a. hoofdsponsor Rien de Wolf en na aftrek van de kosten, gebruikt voor het plaatsen van “Praatbankjes”, ook wel “vriendenbankjes” of “konkelbankjes” genoemd in de gemeente Waterland. 

Niemand eenzaam

Het idee van een dergelijk bankje is over komen waaien uit Canada. Iemand die verdrietig is, kan op een bankje gaan zitten en geeft daarmee aan graag een praatje te willen maken. Met als motto: Niemand hoeft eenzaam te zijn.

Vooraf inschrijven

Deelname voor volwassenen is € 29,50. Een bijpassende wijnproeverij €9,50. Deelname voor kinderen t/m 12 jaar bedraagt € 15,00. Wie zich vooraf inschrijft, heeft meer kans op een startplek, want voor het evenement kunnen zich maximaal 150 deelnemers inschrijven. 

Sponsorgeld bestemd voor praatbankjes

Meer info

Ook op de dag zelf kan - indien er nog plek is - worden ingeschreven bij Bierderij Waterland. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina rotaryclubmonnickendam.


Afbeelding