Expositie in gemeentehuis van KunstWerkt!
Expositie in gemeentehuis van KunstWerkt! (Foto: aangeleverd)

Reizende minivitrine KunstWerkt! in Gemeentehuis

PURMEREND - Wethouder Harry Rotgans opent 12 mei, om 15.00 uur, de expositie: Reizende minivitrine van KunstWerkt! in het Gemeentehuis. De deelnemers van KunstWerkt! exposeren hun kunstwerken in deze verplaatsbare kunstkast met als doel een toer te maken langs dokterspraktijken, ziekenhuizen en GGZ -nstellingen in en buiten Purmerend. Daarnaast worden de muren van het gemeentehuis weer verrijkt met prachtige kunstwerken gemaakt door de deelnemers van KunstWerkt!. De expositie is nog te zien tot 1 juni.

“Als je al een tijdje uit de maatschappij bent geweest, is KunstWerkt! een lekkere opstart om weer een beginnetje te maken. Omdat je hier toch aardig gemakkelijk jezelf kunt zijn, je wordt niet snel beoordeeld op hoe je bent.” Deelnemer KunstWerkt!

Over KunstWerkt!

KunstWerkt! is een kunst, educatie en coachingstraject voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Deelnemers worden aangesproken op talent, kunde en durf. Kunstdocenten dagen hen uit om nieuwe dingen te doen, eigen ideeën te ontwikkelen, verschillende disciplines uit te proberen en hun eigen weg te vinden. KunstWerkt! is leren in de praktijk, over kunst én over jezelf.

Erbij horen

Naast structuur en dagbesteding, biedt KunstWerkt! deelnemers vaak een eerste stap naar een maatschappelijke omgeving. Het samen leren met medecursisten geeft hen het gevoel erbij te horen, weer onderdeel uit te maken van de maatschappij.

KunstWerkt! is voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die affiniteit hebben met kunst. Van beginnende tot gevorderden kunstbeoefenaars, van jong tot oud. Voorwaarde is voor deelname is een Wmo-indicatie. Reakt kan helpen bij het aanvragen hiervan.

Locatie: Gemeentehuis - Purmersteenweg 42. Vanaf 8 mei t/m 31 mei, ma - do 09.00-16.00u - do 18.00-20.00u - vr 09.00-12.00u.

Kunstwerk van deelnemer KunstWerkt!