Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

d’Ye speelt ‘Hier is de Boze Heks’

EDAM - De Edamse toneelvereniging d’Ye repeteert volop voor twee nieuwe producties, die beide in de  Singel worden opgevoerd. Allereerst een jeugdvoorstelling,  op 15 en 16 april voor kinderen van 4 tot 10 jaar: ‘Hier is de Boze Heks’. Hiervoor  bewerkte d’Ye-lid Wampie Hoogzaad de bekende boekjes van Hanna Kraan tot een toneelstuk. 

De Boze Heks woont samen met de haas, de egel, de uil en de merel in een bos. Zij kan toveren en  doet dat graag. Knopen in de stekels van de egel, bijvoorbeeld. Als haar zus, de Zuiderheks, op visite komt, wordt het spannend in het bos. Twee heksen in één bos is te veel, er gebeuren nu de gekste dingen. Samen met de Boze Heks verzinnen de dieren een list om haar weer weg te krijgen. De Boze Heks brouwt een toverdrank en wat er dan allemaal gebeurt…

Twee heksen in een bos is te veel

Spelers 

De spelers zijn Aaike Bouma, Bouke Bouma, Bauke Hoogzaad, Wampie Hoogzaad, Pauline Kuenen, Riet Peereboom en Marjolein Schilder. De regie is in handen van Paulus de Boer.

Vier voorstellingen

Er zijn vier voorstellingen: zaterdag 15 april om 12.30 én 15.30 uur en zondag 16 april om 12.30 én 15.30 uur. De foyer van de Singel, Burgemeester Versteeghsingel 5b in Edam, is een halfuur van tevoren open. 

Kaarten kosten 6 euro en zijn vanaf 25 maart verkrijgbaar bij Chocolaterie 't Snoepwinkeltje, Spui 4 in Edam (contant betalen) en via www.dyespeelt.nl.