Edammer Ambachtendag

EDAM - 25 maart is er de Edammer Ambachtendag, 10.00 tot 15.00 uur. Deze dag wordt georganiseerd door de Stichting Historische Werf Edam. Deze stichting is opgericht ten behoeve van behoud en voortbestaan van historische Scheepswerf Groot in Edam. De laatste overgebleven, in werking zijnde, eeuwenoude scheepswerf van de vele die Edam ooit rijk was. Tevens heeft de stichting tot doel om de kennis over scheepsambachten over te dragen en te behouden voor de volgende generaties.

Er is deze dag van alles te doen, zowel voor jong als oud. De Wieringeraak, WR167, van de Stichting Historische Werf Edam (SHWE) kunt u in volle glorie bezichtigen.
Er is en wordt hard gewerkt door een groep vrijwilligers om het schip te restaureren en in de vaart te houden. Er komt een kleine sleepboot aan de kant te liggen waar u met de kinderen een stukje kunt mee varen. En u kunt kanoën op het Boerenverdriet of een rondje over de Voor- en Nieuwe haven. Stichting Odion, waar mensen met een beperking worden geholpen om iedere dag zo fijn mogelijk maken, verkoopt leuke zelfgemaakte spullen. Smederij in de Dars komt ringen en andere mooie sieraden smeden. Het touwknopen kunt u bij Aad Donkersloot niet alleen bekijken, maar ook zelf uitproberen. Jochem van Drunen demonstreert diverse schildertechnieken. Arie Kaars rookt de lekkerste makrelen. Verder kunt u o.a. kijken naar een demonstratie bierbrouwen, het verwerken van etherische oliën tot schoonmaak- en verzorgingsproducten (Anneke Lansen). Entree: € 2,50 (kinderen tot 4 jaar gratis) Locatie: Scheepswerf Groot, Lingerzijde 25, Edam. Zie varenderfgoededam.nl

www.varenderfgoededam.nl