Aurobranden zijn in Zaanstad de laatste tijd helaas schering en inslag. Wat kun je doen om je auto veiliger te parkeren tegen een pyromaan?
Aurobranden zijn in Zaanstad de laatste tijd helaas schering en inslag. Wat kun je doen om je auto veiliger te parkeren tegen een pyromaan? (Foto: aangeleverd)

Voorlichtingsbijeenkomst hoe kans op autobrand te beperken en woninginbraken te voorkomen

Algemeen

ZAANSTAD - In met name de wijken Poelenburg en Peldersveld zijn er steeds meer autobranden en woninginbraken. De afgelopen maanden waren er daar meer autobranden en woninginbraken dan in veel andere wijken. Als bewoner van een wijk kun je zelf het nodige doen tegen woninginbraak. De gemeente Zaanstad, politie Zaanstreek-Waterland en het buurtpreventieteam geven  maandag 20 maart tips tijdens een bijeenkomst in Buurtcentrum De Poelenburcht, Weerpad 1A.

Hoe verklein je de kans op autobranden en woninginbraken?

Burgemeester Jan Hamming doet, samen met wijkwethouder Harrie van der Laan, het welkomstwoord. Dan volgt uitleg over hoe je de kans verkleint op een autobrand en woninginbraak. Ook cijfers van autobranden en woninginbraken van de afgelopen maanden in de eigen buurt komen aan  bod. Op het programma staan verder zaken als: hoe criminelen werken en op welke tijden, het melden van verdacht gedrag, wanneer het goed is om de politie te bellen en welk nummer je  het beste kunt bellen en het belang van goed hang- en sluitwerk.

Goede sloten zijn belangrijk

Wist je bijvoorbeeld dat door goede sloten op ramen en deuren de kans op een inbraak kleiner wordt? Ook je buren wijzen op ‘onveilige situaties’ maakt de buurt veiliger. Ook dit komt tijdens deze avond aan bod. 

Uitleg van fictieve brandstichter en inbreker

Een fictieve brandstichter (pyromaan) en inbreker van de firma Allerto - een ervaren oud-politie-specialist - legt uit hoe een brandstichter en inbreker te werk gaat. De ‘brandstichter en inbreker’ is voor de bijeenkomst de wijk ingegaan. Tijdens de bijeenkomst laat hij met foto’s en video’s voorbeelden zien waar inbrekers makkelijk hun slag kunnen slaan.

Aanmelden niet nodig

De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur met koffie/thee en koek). Ook wie niet in Poelenburg of Peldersveld woont is welkom. Wie zeker wil zijn van een plaats, kan zich aanmelden via OOV@Zaanstad.nl. Er is plaats voor maximaal 150 mensen.

Afbeelding