Geheel metalen locomotief uit de 60-er jaren compleet met de originele doos met dynamische voorstelling van de locomotief.
Geheel metalen locomotief uit de 60-er jaren compleet met de originele doos met dynamische voorstelling van de locomotief. (Foto: Eurospoor)

Grootste modeltreinbeurs van Noord-Holland

Uitgaan

REGIO - Liefhebbers van modelspoorbanen opgelet: op zondag 19 maart vindt de modeltreinbeurs plaats in buurthuis De Vuister. Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan. Deze beurs bestaat al sinds midden 80-er jaren van de vorige eeuw en is de oudste modeltreinbeurs in Noord-Holland.

In de loop van de jaren zijn er vele andere beurzen bij gekomen in Noord Holland, maar door verminderde belangstelling voor modelspoor, door de opkomst van mobiele telefoons en computerspellen, is de modeltreinbeurs in Koog als een van de weinige modelspoorbeurzen overgebleven in Noord Holland. Door bijvoorbeeld het landelijke televisieprogramma ‘Kleine treintjes’ en de introductie van digitale technieken in het modelspoor, komt de belangstelling langzaam weer terug, laat organisator - en wellicht Nederlands grootste fan van modeltreinbanen - Leo Hendriksen weten.

Deelnemers

Op de beurs er volop belangstelling van deelnemers die uit alle windstreken van Nederland komen. Zo kun je lekker snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoorse zaken. Of even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken. De bezoeker kan ook terecht met vragen over deze hobby en eventueel oude treinen laten taxeren, repareren of verkopen.

Er is een aanbod van (gebruikte) treinmodellen, railmateriaal, toebehoren en literatuur van de meeste merken. Op de beurs kunnen (gebruikte) treinen geruild, verkocht en gekocht worden. Zaal open van 09.45 tot 14.15 uur. Toegangsprijs volwassenen € 3,-, kinderen € 1,30. Zie ook http://www.eurospoor.nl/nl/bezoekers/lokale-beurzen/