Nederkoorn is een cabaretier om rekening mee te houden.
Nederkoorn is een cabaretier om rekening mee te houden. (Foto: Heleen Jonkman)

Grappig en bitterzoet cabaret over klimaatverandering

ZAANDAM - Komt er een dag waarop zeventien miljoen Nederlanders in hun caravans over de linkerrijbaan naar Duitsland rijden? Als maar de helft van alle voorspellingen klopt, is het niet de vraag of, maar wanneer Nederland onder de zeespiegel verdwijnt. Met dit gegeven speelt cabaretier Patrick Nederkoorn in zijn originele voorstelling ‘Hoogtij’. Op vrijdag 24 maart is ‘Hoogtij’ te zien in het Zaantheater. 

Doe mee met de onlineprijsvraag en maak kans op vrijkaarten

Nederkoorn kwam op het idee voor zijn voorstelling toen hij in een Duitse krant las over de ‘aanstaande onthollandisering van de aarde’. De dramatische voorspelling dat onze dijken op een dag niet hoog genoeg zullen zijn, zette Nederkoorn aan het denken. In een grappige en ontroerende show met mooie liedjes, brengt Nederkoorn zijn publiek aan het lachen en zet ze tegelijkertijd aan het denken. Bezoekers zijn enthousiast. “Knappe voorstelling”, “ontroerende liedjes” en “heel amusant” zijn enkele reacties. Nederkoorn is cabaretier bij radioprogramma Spijkers met Koppen en winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste cabaretlied. Meer informatie: https://zaantheater.nl/nl/theater/agenda/seizoen-2022-2023/patrick-nederkoorn/ 

Meedoen is simpel

In samenwerking met het Zaantheater verloten we twee keer twee kaarten voor de voorstelling van Patrick Nederkoorn. Meedoen is simpel; ga naar www.rodi.nl/zaanstad en vul het online prijsvraagformulier in.