Ook straks zelfgekweekte aardbeien plukken? Word dan vrijwilliger in de Pluktuin Jagersveld.
Ook straks zelfgekweekte aardbeien plukken? Word dan vrijwilliger in de Pluktuin Jagersveld. (Foto: Angel McCoy)

Vrijwilligers gezocht voor ‘Pluktuin Jagersveld’

Algemeen

ZAANDAM - De Pluktuin Jagersveld is op zoek naar vrijwilligers. De tuin is in ‘t Kalf gesitueerd en bestaat uit een terrein van onderveer 2000 vierkante meter naast het Kalverpad, tussen het Kuikenpad, het Buinerdiep en de Nagouw. Bedoeling is dat bewoners hier zo’n 200 fruitbomen en bessenstruiken gaan aanplanten. De bewoners zorgen zelf voor het onderhoud van de bomen en struiken. De pluktuin is openbaar toegankelijk.

“Heerlijk frisse lucht opsnuiven, lekker met je handen in de aarde werken, genieten van alles wat groeit en bloeit. Het zijn zo maar wat ervaringen die je op kunt doen in Pluktuin Jagersveld. Lekker werken in de natuur in een gezellige sociale omgeving met gelijkgestemden. Hierbij kun je een bijdrage leveren aan de natuur met haar biodiversiteit en in het bijzonder aan de (wilde) bij en vlinders. Recent zijn er in de pluktuin allerlei vruchtbomen en struiken geplant en binnenkort is het ook weer tijd om te gaan zaaien. Er zijn zaden voor zowel groenten als bloemen, die in de groenten en bloembedden verwerkt kunnen worden. Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het bijhouden en onkruidvrij maken van de bloem- en groentebedden”, aldus de initiatiefnemers.

Opgeven

Om alles van de grond te krijgen en straks te kunnen genieten van een mooie oogst, zijn ze op zoek naar vrijwilligers. Mensen die een handje mee willen helpen bij dit project. Heb je tijd en zin om mee te helpen, dan word je uitgenodigd om aan de slag te gaan als vrijwilliger in de Pluktuin Jagersveld. Wie zin heeft - of meer informatie wenst- kan zich aanmelden bij Esther: via e-mail pluktuinjagersveld@hotmail.com.